Votul Austriei impotriva Romaniei

Victor NEGRESCU, europarlamentar

sursa foto: facebook Victor Negrescu

587

Am solicitat ca Parlamentul European si Comisia Europeana sa conteste legalitatea veto-ului aplicat de Austria impotriva aderarii Romaniei la spatiul Schengen. De asemenea, am solicitat ca reprezentantii Austriei si Olandei sa vina sa explice veto-ul aplicat, in contextul in care nu exista niciun argument juridic, iar motivatiile aduse nu respecta prevederile europene si afecteaza credibilitatea functionarii UE.

In Comisia pentru Petitii a legislativului european s-a discutat, cu sprijinul grupului social-democrat din Parlamentul European, petitia prin care se solicita contestarea deciziei Consiliului de Justitie si Afaceri Interne, ca urmare a incalcarii legislatiei si a tratatelor europene, dar si a discriminarii romanilor. De altfel, inca din anul 2015 am prezentat Parlamentului European o petitie pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, RomaniaCereSchengen, pe care am initiat-o atunci cu PES activists Romania si care a fost semnata de peste 50.000 de persoane.
Continuam demersurile pentru a mentine subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen sus pe agenda europeana si sustinem orice initiativa pozitiva venita din partea romanilor. Mai jos interventia mea completa si solicitarile adresate.

sursa: facebook Victor Negrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole