Vom obliga statul prin procese colective

Gheorghe PIPEREA
In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti
3306

Pensionarii obisnuiti, adica cei cu pensii “nespeciale”, trebuie sa primeasca pensii marite cu 40% incepand cu 1 septembrie. Orban & Citu & Johannis nu vor sa le dea pensionarilor. Guvernul tocmai a procedat la o ilegala rectificare bugetara in acest sens. Vom obliga statul sa isi onoreze aceste datorii, in justitie, prin procese colective.

Alocatiile dublate pentru copii sunt si ele refuzate. Guvernul este mai procupat sa nu “discrimineze” pedofilii. Vom obliga statul prin procese colective sa isi onoreze si aceasta datorie de dublare a alocatiilor, chiar retroactiv, din 1 ianuarie, asa cum reiese implicit din decizia CCR in domeniu.

Salariile profesorilor nu vor fi marite. Orban spune ca asta ar echivala cu a arunca banii pe bautura (vorbeste spanzuratul de funie…). Bine ca sunt bani pentru majorarea masiva a salariilor lucratorilor din organele represive – dsp, militie pandemica, servicii secrete. Si in acest caz vom face procese colective contra statului pentru a-si onora obligatiile asumate prin lege.

Cine ne poate opri?

PS Votantii de “driapta” sa nu se panicheze. Acesti bani care se cuvin oamenilor (deci nu sunt cadouri sau pomeni, cum ii place afumatului Citu sa le zica) vor putea fi pusi la treaba – in loc sa mucegaiasca in banci si sa paraseasca tara sub forma de export de profit facut din subventii si ajutoare de stat, vor “merge” in consum si vor face sa reporneasca macar in parte motoarele economiei; in plus, o parte din acesti bani se vor intoarce in buget, sub forma de taxe pe consum.

PPS Cei interesati pot scrie la secretariat@piperea.ro.

19 comentarii la “Vom obliga statul prin procese colective

 1. Dl avocat, bună seara! Vreau sa intentez și eu acțiune pt nerespectarea legii în vigoare a pensiilor de majorare a pct doar cu 14 %, în loc de 40%, in 1.09.2020. Mulțumesc.

 2. Am 65 de ani implinesc maine si lucrez inca in Italia dorul de copii si nepoti imi arde ficatul.Cu ce sa ma intretin dava am o pensie de 700?Asteptam aceasta marire. Am sa mor de tristete nu de o boala anume😢😢😢😢😢

 3. Mi se pare un lucru necesar !
  Unde este lege nu este tocmeala ! De cei cu pensii speciale nu se ating că pensia lor este un drept câștigat prin lege ! Și pensia noastră este un drept câștigat prin lege !
  Doresc să mă alătur celor care dau guvernul în judecată !

 4. SUNT PRIMUL LA CARE VREAU SA SEMNEZ PENTRU OBRĂZNICIA ȘI PASIVITATEA GUVERNULUI ORBAN ȘI BINEANTELES AL ACESTUI PREȘEDINTE IRESPONSABIL TOTAL MAI CU SEAMA ÎN AL DOILEA MANDAT. TREBUIE SA EXISTE ASOCIAȚII PENTRU PENSIONARI DIN TOATE JUDEȚELE TARII. APOI URMEAZĂ CA SA NE ALATURAM PENTRU A DA ÎN JUDECATA PREȘEDINTELE ROMÂNIEI ȘI GUVERNUL ORBAN. ACEȘTIA AU FĂCUT JAF DIN BANII PUBLICI. MAI ÎNTÂI TREBUIE SA DEA SOCOTEALA DE FAPTUL CA AU FĂCUT UN GENOCID CATASTROFAL ÎN ROMÂNIA. CA SA ȚII SPITALE ÎNCHISE IAR CEI CE VENEAU LA SPITAL CU DIFERITE BOLI CRONICI I AU OBLIGAT CA SA FIE INTERNAȚI LA BOLI INFECȚIOASE DE COWIT 19. AU FĂCUT O MARE HOȚIE PE BAZA DE A OMORA MII DE OAMENI. DAR NOI DORMIM. DORMIM ȘI ÎN CONTINUARE. BRAVO ROMÂNIA AM ÎNTRAT ÎNTR UN TOP CRIMINAL, LA CARE NE OMOARĂ PREȘEDINTELE, ORBAN, GUVERNUL LUI, APOI ARAFAT.. JIDANUL MINCINOS. RUȘINE CRIMINALILOR.

 5. Cum pot sa dau guvernul in judecata pentru nerespectarea legii pensiilor! Doresc sa particip si eu la procesul colectiv. Multumesc.

 6. Urmează vaccinarea obligatorie la poporul roman ales drept popor-test, cobai, cu un alt cuvânt?

 7. Statul roman continua umilirea oamenilor care au muncit ,au platit,au cotizat zeci de ani pentru pensie iar rezultatul ramane ,de ani de zile ,acelasi…pensii la limita supravietuirii.Nu stiu daca va reusi cineva ,vreodata,sa schimbe ceva …poate aceste procese colective sa fie un jnceput .Eu,personal,sunt pentru initierea lor.

 8. Doresc sa ma alatur celor care dau in judecata guvernul pentru ca NU RESPECTA LEGILE EXISTENTE SI ANUME A LEGII CARE MODIFICA VALOAREA PUNCTULUI DE PENSIE SI A LEGII CARE MODIFICA VALOAREA ALOCATIILOR PENTRU COPII. Ma intreb : eu ca cetatean de ce trebuie sa respect legea iar guvernul platit de mine nu trebuie sa respecte legea ? Povestea ca ” nu sunt bani” este o uriasa minciuna ; haideti sa cerem guvernului sa publice sumele pe care le aloca unui numar urias de consilieri , consilii de administratie , autoritati si institutii total inutile , sumele alocate deplasarilor din nou total inutile ale politrucilor, sumele alocate pe armanent inutil , pe studii de fezabilitate facute de pomana , sumele platite ONG-urilor cica de utilitate publica etc. Pentru toate cele enumeraate mai sus pot sa prezint zeci chiar sute de exemple concrete. As dori sa aflu de ce nu se colecteaza taxele de la societatile de stat , de ce se admite lejer un procent urias de evaziune fiscala in foarte multe domenii ( alcool, tutun, energie,legume,fructe etc.) Abia dupa ce elimini cheltuielile inutile si diminuezi drastic evaziunea fiscala , putem analiza daca sunt sau nu bani pentru marirea pensiilor si a alocatiilor. Cred ca analiza aceasta trebuia facuta inainte de votaarea legii iar daca acolo nu s-a facut trebuia sa o faca cel care a promulgat legea de marire – erau toti inconstienti sau mai exact incompetenti cand au promulgat legea ??

 9. D-le avocat Piperea și eu vreau să intentez acțiune pt nerespectarea legii în vigoare a pensiilor de majorare a pct doar cu 14 %, în loc de 40%, de la 1.09.2020. M-aș bucura dacă aș face parte dintre pensionarii pe care-i reprezentați dvs în instanță.

  1. As dori neaparat și eu și băiatul meu sa ne alăturăm acestui proces colectiv deoarece eu după 33 de ani vechime am o pensie de 822 RON iar fiul meu ,bolnav,are 704 RON …. bani cu care nu pot sa trăiești

 10. Bună ziua
  Doresc și eu și soțul meu sa participam la procesul colectiv pe care urmează să-l deschideți. Încă patru vecini care nu au posibilitatea de a comunica cu d-voastră ar dorii sa facă parte din proces. Mulțumesc. Succes!

 11. Dl avocat, bună seara! Vreau sa intentez și eu acțiune pt nerespectarea legii în vigoare a pensiilor, de majorare a punctului de pensie, doar cu 14 %, în loc de 40%, din 1.09.2020. Mulțumesc.

 12. Bună seara,sunt pensionar și doresc sa demareze procesul pentru mărirea punctului de pensie care era prevăzută de la 01 septembrie 2020.Intrucit în acest moment nu am banii necesari pentru angajarea unui avocat,va rog să îmi spuneți care sunt pașii pentru demararea procesului,ce acte trebuie să depun,eventual o cerere tip pe care să o depun în instanță, însoțită de actele necesare.Va mulțumesc !

 13. Buna ziua,sunt un pensionar obisnuit si imi amintesc ca in 2010 cand s-a incercat taierea pensiilior nu s-a reusit!Acum in schimb cred ca singurul ajutor pentru pensionari este justitia! Da ce sa facem noi cei fara cunostinte juridice si fara puterea de a lupta cu masinaria statului?Singura solutie cred ca este o actiune colectiva in Justitie! Da cineva trebuie sa o initieze,si daca a initiat-o cum aflam de ea?Eu nu mai am nici o speranta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole