Vine generalul Nicolae Ciuca. Cu o bomba sub brat

Sorin Rosca STANESCU
Caracatita Arafat
2885

Pleaca Florin Citu. Civilul. Si vine la Palatul Victoria Nicolae Ciuca. Generalul. Cu patru stele. Aproape maresalul. Klaus Iohannis merge pana la capat. Isi realizeaza proiectul. Proiectul lui de tara. Chiar in ziua in care avem o mie de morti Covid. Un om de mana forte va conduce Romania.

Numai cine crede in coincidente si-ar mai putea imagina ca vizita in Romania a sefului Pentagonului a fost cu totul si cu totul intamplatoare. Si ca intre aceasta vizita si miscarea pe care o face astazi Klaus Iohannis la Cotroceni nu ar exista nicio legatura. In Europa lui „politically correct”, nu este deloc floare la ureche sa pui un general cu patru stele, aproape maresal, sef al unui Executiv civil. Probabil suntem singurul caz. Poate ca si asta tine de exceptionalismul romanesc. Fara acceptul inaltei Porti, asa ceva nu se poate face. si, iata, avem acceptul.

Vorba lui Klaus Iohannis. Ca am ajuns sa-l citez ca pe un mare carturar. „Pentru asta au trebuit sa moara oameni”. Acum va avea din nou „Guvernul lui”. Al patrulea. Mai dihai decat primele trei. Nu pot decat sa presupun ceea ce urmeaza. Daca presedintele Klaus Iohannis a mers din rau in mai rau cu fiecare „Guvern al sau”, stiu la ce ma pot astepta de la urmatorul Executiv. Executivul Ciuca.

In calea uitarii insa am sa asez o mica piedica. Chiar acum. Militarul de cariera Nicolae Ciuca, despre care am relatat de cateva ori ca este un impostor, care s-a prezentat drept erou de razboi, singurul comandant roman de oaste in viata care a castigat o batalie importanta, undeva in Afganistan, in realitate el ajungand in acea localitate la zile bune dupa ce aceasta fusese eliberata de infanteristii americani, are, asta este o realitate, mana buna. Nu fiindca a fost, la solicitarea lui Klaus Iohannis, trecut in civilie. Nu fiindca a mai fost numit premier de catre presedintele Romaniei in 2020. E drept, interimar. El are mana buna si la locul de munca si in familie. Si in randul procurorilor militari.

Sa o luam pe rand. Am relatat de mai multe ori despre o mare nelegiuire savarsita la varful Armatei Romane, cu banii Armatei Romane, sub mandatul lui Nicolae Ciuca. In mai multe transe, sute de mii de euro au fost papati de un grup infractional organizat aflat in coordonarea generalului aproape maresal Ciuca. Si nu erau orice fel de bani. Erau banii destinati retelei externe de informatori ai serviciului secret al Armatei Romane. Bani pentru persoane din teatrele de operatii dispuse sa ciripeasca. Bani pentru informatii vitale in ceea ce priveste eficienta operatiunilor militare care, pana la urma, se concretizeaza in cat mai putine vieti omenesti jertfite pentru cat mai multe succese. O gasca de derbedei de la varful serviciului secret al Armatei, aflat sub coordonarea directa a destoinicului general Ciuca, a devalizat de-a lungul anilor sume importante din bugetul rezervat acestor operatiuni secrete. Facand o contabilitate falsa. Raportand plati catre informatori inexistenti. Cum-necum, aceasta afacere pestilentiala a fost cocolosita. Corb la corb nu-si scoate ochii. Fara vreun apropo la faimosul „Dosar Corbii”. In cele din urma, un singur general din subordinea lui Ciuca a fost condamnat. Cu suspendare. Toti ceilalti au scapat. Si, atentie, a scapat cu fata curata si distinsa doamna Mioara Cristina Ciuca. Sotia generalului Ciuca. Care era contabila care, prin sarcinile ei de serviciu, verifica buna gestionare a acestor fonduri secrete ale Armatei. Sotia verifica, iar sotul coordona. A scapat o piesa in dosar. Care a devenit publica. Pusi sa dea cu subsemnatul, generalii devalizatori au marturisit ca o parte, poate nu prea importanta, din banii furati era destinata achizitionarii unor cadouri pentru diversi demnitari. In curand va ninge. Si din nou Klaus Iohannis, dupa ce-l va inscauna pe Ciuca la Palatul Victoria, isi va lua elegantul sau costum de schi si va treiera pe partiile patriei. Costumul dat cadou de catre serviciul secret al Armatei Romane din banii furati.

Dar sa va spun, in premiera, una si mai buna. O adevarata bomba. In luna decembrie a anului trecut, dupa ce a explodat scandalul cu devalizarea fondurilor secrete, doamna contabil, sotia lui Ciuca, a batut in retragere. S-a pensionat. Din pozitia militara de subofiter. Eu unul am crezut ca a facut acest lucru pentru a se pune la adapost. Si multi altii au crezut acelasi lucru. Numai ca aceasta miscare a avut un cu totul si cu totul alt sens. Dupa ce s-a pensionat, in scurt timp s-a reincadrat la Ministerul Apararii Nationale. Intr-o functie mai importanta. Fictiva. Si a fost avansata de la subofiter la inaltul grad de locotenent-colonel. Evident, cu o solda substantial crescuta. Si dupa asta ce credeti ca a facut fosta si viitoarea doamna prim-ministru? S-a pensionat din nou. Dupa aceasta jonglerie, tot pe banii ostirii romane, familia Ciuca si-a mai rotunjit putin veniturile.

Astazi se intampla ceea ce de mult timp anunt ca se va intampla. Generalul aproape maresal Nicolae Ciuca va fi nominalizat in urma unui nou simulacru de consultari de catre presedintele Klaus Iohannis in pozitia de candidat de premier. Dupa care lucrurile vor merge uns. In tara in care mor 1.000 de oameni pe zi ca efect al cinismului unui presedinte si a „Guvernelelor sale”, vom avea, iata, un exceptional cuplu la varful Palatului Victoria. Un general aproape maresal si o consoarta facuta peste noapte locotenent-colonel. Ca multumire pentru discretia cu care a acoperit cea mai scandaloasa devalizare a banilor ostirii din istoria recenta. Iar pentru asta „au trebuit sa moara oameni”.

1 comentariu la “Vine generalul Nicolae Ciuca. Cu o bomba sub brat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole