Trebuie sanctionati cei care triseaza, nu cei care vor sa munceasca

Gabriel ZETEA, deputat

sursa foto: facebook Gabriel Zetea

193

PSD se opune cresterii obligatorii a varstei de pensionare!

Drepturile constitutionale la pensie si la munca nu pot fi ingradite prin nicio lege! „Optiunea” de a munci pana la 70 de ani, dupa implinirea varstei de pensionare, cum spune PNL, exista si in prezent. Prevederea din PNRR privind cresterea „optionala” a varstei de pensionare pana la 70 de ani a fost trecuta in PNRR de guvernul PNL-USR si este o ineptie neconstitutionala. Daca intentia celor care au scris acest jalon in PNRR a fost de a-i forta pe cei care au ajuns la varsta de pensionare sa renunte la pensie pentru a putea munci, atunci este o chestiune profund neconstitutionala.
Interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicata la cei care se pensioneaza anticipat, iar apoi se angajeaza, dovedind astfel ca pensionarea anticipata nu a fost justificata. Insa din cauza acestor nu trebuie pedepsiti cei care si-au castigat cinstit dreptul la pensie, la termen, si vor sa mai munceasca pentru a-si completa veniturile din pensie. Munca cinstita nu trebuie sanctionata. Trebuie sanctionati cei care triseaza, nu cei care vor sa munceasca.
Dreptul la munca este garantat de Constitutie pentru toti cetatenii, deci si pentru pensionari. Cine vrea si poate sa munceasca are aceasta optiune pana la ce varsta doreste!

sursa: facebook Gabriel Zetea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole