Tinerii pensionari

Marcel CIOLACU

Este profund inechitabil ca atunci cand cetatenii se confrunta cu greutati si cu scaderea puterii de cumparare, cheltuielile statului sa se extinda fara masura. Un Guvern, care este alaturi de cetateni, trebuie sa ia masuri pentru diminuarea risipei de fonduri din institutiile publice.

Trebuie sa analizam toate zonele din aparatul de stat in care exista cheltuieli exagerate sau nejustificate. De exemplu, ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lunga durata” din sectorul bugetar. Ma refer la acele premii sau sporuri care, in loc sa fie o recompensa pentru un rezultat exceptional, s-au transformat intr-un fel de renta permanenta fara legatura cu performanta in munca.
De asemenea, tinand cont ca s-a vorbit mult despre reforma pensiilor, ar trebui ca toate ministerele si celelalte institutii sa faca o restructurare a posturilor ocupate de angajati care, pe langa salariu, primesc si pensie de la stat, fara a fi implinit inca varsta de pensionare!
Este o sfidare sa-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajati la stat, uneori pe aceeasi functie, pentru a cumula mai multe venituri, in timp ce restul cetatenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viata pentru a-si castiga cuvenita pensie. Solicit deci o curatenie generala in cheltuielile publice. Nu taiem nimic de la investitii! Dar trebuie sa reducem drastic risipa!

sursa: facebook Marcel Ciolacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole