Supraimpozitarea luxului

Marcel CIOLACU

Vrem sa stimulam munca cinstita si sa descurajam portitele de optimizare fiscala si evaziune. Reducem masiv functiile de conducere din aparatul bugetar, taiem posturi vacante, comasam si descentralizam institutii ca sa reducem birocratia si sa limitam cheltuielile statului, inclusiv prin plafonarea sporurilor.

Crestem masiv amenzile si trecem pe scara larga la confiscarea bunurilor din evaziune. Supraimpozitam luxul, viciul si, mai ales, profiturile excesive. Taxam suplimentar profitul bancilor si venim cu o noua filozofie in cazul companiilor mari, care vor plati un impozit de minimum 1% din cifra de afaceri.
Asiguram echitatea fiscala intre contribuabili prin eliminarea graduala a exceptiilor si privilegiilor fiscale. Crestem salariul minim pe economie, majorarea este de 10% la cel general de la 3000 la 3300 si cu 12,5% in constructii de la 4000 la 4500.
Nu marim cota generala de TVA de 19% si pastram cota redusa de 5% la lemne, energie termica, carti, manuale, evenimente culturale, respectiv cota de 9% la alimente si medicamente.

sursa: facebook Marcel Ciolacu

Ultimele articole