Specialistii ING anticipeaza cresterea TVA dupa alegeri

Stefan Radu OPREA
Romania are al doilea cel mai mic cost orar cu forta de munca din UE
597

O solutie gresita in timul unei crize economice. Nu vor fi incasari mai mari la buget pentru ca nu vom putea cumpara la fel de mult. Produse mai scumpe prin marirea TVA-ului inseamna un trai mai greu pentru romani, in special pentru cei cu venituri mici, pentru care alimentele au cea mai mare pondere in cosul de consum.

Guvernul Orban nu are solutii si nu mai poate amana austeritatea, de aceea nu vrea sa amane alegerile parlamentare, indiferent de cresterea pandemiei.

Cresterea TVA reprezinta cel mai rau scenariu al austeritatii. Un TVA mai mare determina cresterea preturilor, scaderea consumului, amputarea cresterii economice, compromiterea dezvoltarii economice si implicit a majorarii veniturilor populatiei.

Inflatia va creste, puterea de cumparare a oamenilor va fi grav afectata.

Imaginati-va ce inseamna acest scenariu apocaliptic pentru IMM-urile care nu isi vor mai putea vinde produsele care se vor scumpi. Siguranta locurilor de munca va fi grav afectata. Somajul va creste exploziv.

Pentru evitarea austeritatii si a saraciei e nevoie de un NOU guvern, cu o NOUA viziune!

PSD are solutii! Crestere economica, prin investitii publice, prin sustinerea firmelor care mentin locurile de munca, prin sustinerea consumului cu venituri mai mari si mai sigure pentru populatie, fara imprumuturi excesive, fara austeritate, fara cresteri de taxe, fara somaj in masa.

1 comentariu la “Specialistii ING anticipeaza cresterea TVA dupa alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *