Se construiesc spitale

Alexandru RAFILA, ministrul SANATATII

sursa foto: facebook Alexandru Rafila

137

Echipa Ministerului Sanatatii a lucrat intens pentru a finaliza cat mai rapid licitatiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale. La Iasi, proiectul a fost finalizat si, din toamna, va incepe constructia efectiva a spitalului Regional.

La jumatatea acestui an vom finaliza si proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din judetul Cluj, iar pana la sfarsitul anului, pentru Craiova. Incepand cu anul 2027, spitalele regionale trebuie sa devina operationale. Investitia totala va fi de peste 2 miliarde de euro.
In acelasi timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocati prin PNRR pentru alte 27 de investitii spitalicesti noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timisoara, o casa noua pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din Bucuresti si, in premiera, un centru de psihiatrie infantila la Bucuresti.
Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucreaza efectiv la constructie (proiectul de la Bistrita).
Aceste investitii vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din Romania si la un acces mai bun la servicii de sanatate. Pentru prima data, discutam despre spitale integrate si unitare din punct de vedere al constructiei, al circuitelor, al echipamentelor si, nu in ultimul rand, al conditiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infectiilor este prioritara in toate aceste proiecte noi!
Romania construieste spitale!

sursa: facebook Alexandru Rafila

Ultimele articole