Scandaloasa risipa de bani publici a guvernului liberal

Gelu DIACONU, fost presedinte ANAF
Cea mai grava boala cronica a statului roman: inechitatea sistemului fiscal-bugetar
334

Istoricii economici ar putea veni cu date mai precise. Eu insa nu cunosc un asemenea precedent pe vreme de pace. Cum e posibil ca datoria publica sa creasca cu aproape 13 puncte procentuale ca pondere in PIB? Adica cu aproape 125 de miliarde de lei!!! Intr-un singur an!!!
Cu siguranta deficitul bugetar urias creat de maestrii Orban&Citu este cauza principala a cresterii datoriei publice. Dar nu numai…
Culmea este ca nu se opresc aici si isi prognozeaza in legea bugetului o crestere a datoriei publice de 55% pentru anul acesta. Cifra care va fi depasita la sfarsitul acestui an in lipsa reformelor structurale a cheltuielilor publice si a certitudinii absorbtiei precare a fondurilor europene. Moment de la care lucrurile vor fi scapate de sub control.
Pe intelesul tuturor: in doi ani de guvernare liberala, datoria publica istoric acumulata se dubleaza. O performanta pe care cred ca nici guvernul Patagoniei salbatice nu ar fi reusit-o!
Il auzim pe autorul principal al dezastrului premierul Citu vorbind permanent despre “reforme” viitoare in timp ce mediul de afaceri abia isi trage rasuflarea. Si pentru ca traim intr-o veritabila democratie e bine ca exista si o categorie a aplaudacilor decerebrati care le admira guvernantilor mareata opera de distrugere a Romaniei.
Si cand te gandesti ca puscariile sunt pline cu cei care au furat un portofel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *