Salarii mai mari prin impozite mai mici pe munca

Marius BUDAI
Pensionarii si reprezentantii HORECA au fost cei mai mintiti si umiliti de catre Guvernarea Dreptei Unite!
555

Siguranta si prosperitate.

Incurajam munca.

Viziune noua, moderna. Salarii mai mari prin impozite mai mici pe munca.

Prioritatea PSD este pastrarea locurilor de munca si cresterea sigura a veniturilor romanilor.

Cum? Prin solutii moderne, social-democrate, de crestere a deducerilor si de anulare/scadere a impozitelor pe munca pentru salariile mai mici de 6.000 de lei, fara ca veniturile statului sa fie afectate.

Reducerea impozitarii muncii avuta in vedere de PSD are urmatoarele beneficii:

1) Determina cresterea salariilor pentru mai mult de 4,5 milioane de angajati, respectiv pentru toti care au salarii mai mici de 6000 de lei/luna, adica pentru 85% dintre salariatii din Romania;

2) Se poate aplica din prima zi de guvernare;

3) Nu impune costuri suplimentare angajatorilor;

4) Are un impact bugetar redus – doar 0,2% din PIB si prin urmare nu constituie niciun risc la adresa veniturilor statului;

5) Nu afecteaza contributiile la bugetul asigurarilor sociale, nu afecteaza pensiile;

6) Reduce inechitatile si riscul de saracie.

Cum se aplica:

Deducerile din impozitul pe venit cresc progresiv functie de nivelul salariului si numarul copiilor, astfel incat pentru salariile de pana in 6.000 de lei impozitul pe venit va fi zero ori va fi consistent diminuat. Grila in foto atasata.

In plus va fi impozit zero si pe bonurile de masa – vor fi incluse in categoria veniturilor neimpozabile.

Deducerile se vor indexa anual cu inflatia si cresterea economica din anul precedent.

Eventualele pierderi de venit la bugetele locale, care aveau drept sursa de alimentare impozitul pe venit, vor fi compensate prin transferuri de la bugetul de stat.

PSD face din nou demonstratia ca stie sa guverneze! Are priceperea sa aduca mai multa bunastare, mai multa putere de cumparare pentru oameni si economie, simultan cu refacerea si mentinerea echilibrelor economice si fara sa se imprumute aberant.

Aceasta este marea diferenta intre guvernarea PSD si cea a Dreptei Unite. PSD vine cu o noua viziune economica, menita sa aduca prosperitate si dezvoltare, cu o noua echipa, cu un nou plan concret si coerent de actiune guvernamentala. PNL ramane partidul haosului, al improvizatiei si incompetentei care a ingenuncheat economic tara, a indatorat-o fara masura si i-a obligat pe romani sa stranga cureaua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *