Romania si politica pandemiei

Serban NICOLAE, avocat, fost senator
“Luptatorii” cu belciug
1044

Decidentii, de la noi sau de aiurea, fac tot posibilul sa ne convinga ca „pandemia COVID19” nu este despre o boala si nici despre sanatatea oamenilor. Si asta inca de la bun inceput!

1. Daca SARS-CoV-2 este un virus transmisibil, de ce sunt exceptati de la masurile de carantina si izolare:

– demnitarii si functionarii Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, ministerelor etc.,

– posesorii de pasapoarte diplomatice si persoanele care calatoresc in interes de serviciu,

– persoanele care au asupra lor o declaratie pe proprie raspundere privind motivul deplasarii,

– persoanele vaccinate, la 10 zile dupa rapel,

si multe alte categorii de persoane pe care nu le mai mentionez?

Absolut toti cei care se incadreaza in enumerarea de mai sus pot fi purtatori si transmitatori al virusului! Sau nu chiar? Nu rezultatul negativ la testare ar trebui sa ne asigure ca o persoana nu are si nu transmite virusul?

2. Daca SARS-CoV-2 este un virus transmisibil prin contact sau pe cale aeriana la distanta de pana la 1,5-2 metri, de ce se instituie carantina asupra localitatilor si sunt oprite si verificate autoturismele personale care intra/ies/tranziteaza in/din respectivele localitati? Controlul depisteaza prezenta virusului? Amenda previne raspandirea bolii?

3. Daca limitarea circulatiei este necesara prevenirii contactului cu purtatori ai virusului, de ce sunt exceptate de la restrictii persoanele vaccinate? Inteleg ca sunt imunizati si protejati fata de boala, dar pot sa fie purtatori si transmitatori ai virusului, aidoma asimptomaticilor!

Faptul ca asemenea masuri sunt luate si in alte tari nu schimba cu nimic datele problemei.

Numarul anomaliilor, al actiunilor ilogice si al semnelor de intrebare legate de gestionarea epidemiei si a campaniei de vaccinare este mult mai mare. Aproape nimic nu e cu adevarat coerent, eficient sau legat in mod rational de prevenirea si combaterea COVID19. In Romania se aplica mimetic masurile restrictive aplicate in alte tari. In Romania se primesc si se administreaza exclusiv vaccinuri acreditate de catre autoritatile UE, fiind excluse cele din Rusia si China. Nu mai avem discernamant? Imitarea mecanica a altora e singura forma de actiune? Virusul actioneaza geo-politic? S-a stabilit, pe criterii stiintifice, ca Rusia si China nu dispun de cercetare medicala demna de incredere? Iar daca nu exista inca un tratament standardizat si certificat ca eficient in tratarea bolii, de ce reactia halucinant-isterica impotriva unor scheme „neautorizate”?

SARS-CoV-2 este un virus cu rata mare de contagiozitate iar boala COVID19 poate duce la efecte foarte grave, neavand inca un tratament 100% eficient. Masurile de protectie individuala, vaccinurile si credinta sunt singurele arme pe care le avem deocamdata la dispozitie. In aceste conditii, ceea ce fac decidentii in privinta pandemiei este un ansamblu aberant si toxic de politica iresponsabila, concurs de imagine personala si foarte mari interese banesti!

Asa sa le-ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole