Romania nu a existat si nu a contat, ca presedintele Iohannis nu a luptat pentru nimic

Eugen TEODOROVICI
Habarnisme ale neprihanitilor aflati la guvernare
432

Iohannis si Orban isi fac PR cu viitorul Romaniei! Un PR ieftin, de incepatori, din care intelegem ca … cine poate putin, poate si mai putin!

Rezultatul Summitului de la Bruxelles este o confirmare a ceea ce stiam – depresia betiei unui succes fals, inexistent cu care se lauda toti infumuratii si aburitii de la guvernare, asa cum au facut-o si cu ratingul de tara.

Am scris si ieri, chiar inainte de o decizie finala a Summitului, ca Romania nu a existat si nu a contat, ca presedintele Iohannis NU a luptat pentru nimic, ci doar a bifat o oportunitate de imagine pentru sine si pentru caruta PNL pe care o trage cu greu in spate.

Este de neconceput, domnule Iohannis, sa mergi la Bruxelles doar ca sa te “dai in poze” cu liderii Europei si nu sa reprezinti cu adevarat interesul tarii tale! Da, presedintele Iohannis a participat la negocieri DOAR cu prezenta, fara agenda clara de negocieri pentru Romania.

Ce NU a spus Iohannis este ca toate statele au obtinut fonduri din pachetul acesta important de relansare economica a Uniunii Europene in urma crizei provocate de coronavirus, care se ridica la o valoare totala 1.824 de miliarde euro, din care cea mai mare parte o reprezinta alocarea din cadrul financiar multianual de 1.074 miliarde euro si un fond suplimentar de redresare in valoare de 750 miliarde euro (cunoscut ca Next Generation EU), dar din care 390 de miliarde euro se vor aloca drept granturi si 360 de miliarde euro sub forma de imprumuturi.

Da, intre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, Romaniei i s-au alocat aproximativ 80 de miliarde euro (din care vreo 17 miliarde euro sub forma de imprumuturi), adica 4,38% raportat la cele 1.824 de miliarde euro! Deci … mult, putin? Raportat la nevoile imense de dezvoltare ale Romaniei este FOARTE putin, extrem de putin, dar daca ne gandim la capacitatea unui guvern las si incompetent, este mult prea mult.

Oricum, daca toti vecinii nostri din Europa Centrala si de Est se declara mandri ca au reusit sa obtina cate ceva pentru tarile lor din aceste negocieri, in afara de bani, repet, Romania este printre statele care au PIERDUT prin non-combat!!! Romania, prin pres(edintele) Iohannis, s-a dus cu o geanta plina ca sa se intoarca cu ea goala.

Romania a PIERDUT din alocarile pentru dezvoltare rurala, sanatate si cercetare, dar a “castigat” dreptul de a se imprumuta si mai mult … aviz amatorilor si tradatorilor de tara.

Caci, in lipsa de viziune si patriotism, avem si noi ceva cu care ne putem lauda: avem impaunatii, falitii, habarnistii si tradatorii nostri, pe care suntem obligati sa ii vedem zi de zi si sa le ascultam laudele serbede! Avem un Trio IOC – Iohannis, Orban si “fantastik-ul habarnist” de la Finante.

Pentru ei, un gand inspirat din cultura populara poloneza: lauda si varza au gust bun, dar umfla.

1 comentariu la “Romania nu a existat si nu a contat, ca presedintele Iohannis nu a luptat pentru nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *