Romania Educata a fost doar un subiect de campanie

Eugen TEODOROVICI
Habarnisme ale neprihanitilor aflati la guvernare
355

Ce tot vreti? Romania Educata a fost doar un subiect de campanie.

Acum, alegerile reprezinta prioritatea presedintelui si guvernului PNL! Nu scoala, nu economia, nici macar pandemia nu mai este o prioritate.

Guvernul Orban pregateste deschiderea scolilor pentru organizarea alegerilor locale, nu pentru inceperea anului scolar. Avem chiar declaratii asumate care confirma ca guvernul nu va putea asigura nici macar masti sanitare tuturor elevilor si profesorilor. Adica un minim absolut necesar in conditiile impuse de guvern pentru prevenirea raspandirii virusului.

Atunci ce rost mai are sa indraznim sa ne gandim la “pepsiglas” si multe alte dotari cu echipamente de protectie sanitara, sau la asigurarea unor minime conditii igienico-sanitare necesare pentru unitatile scolare care nu sunt racordate la reteaua de apa-canalizare, prin achizitionarea si instalarea unor containere sanitare mobile?

Sau ce rost are sa ne gandim ca perioada vacantei scolare ar fi permis pregatirea cadrelor didactice si dotarea unitatilor de invatamant cu echipamente pentru sistemul de predare online.

Avem doar niste hartii cu indicatii pretioase din partea Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei si obligatia asumarii responsabilitatii si costurilor de catre primari, profesori si, mai ales, de catre parinti.

Nu va obositi sa cautati responsabili sau vinovati! Traim in Romania si alegerile ne ocupa tot timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *