Presedintele care te injecteaza

Sorin ROSCA STANESCU
O lege a suveranitatii nationale?
857

Azi, o noua sedinta la Cotroceni. Avand ca tema injectarea obligatorie a intregii populatii. Careia presedintele Klaus Iohannis ii spune vaccinare. Si despre care afirma ca reprezinta o provocare de securitate nationala. Cum a ajuns la aceasta concluzie? De ce trebuie sa ne lasam toti injectati? Si cum se face ca in aceasta operatiune urmeaza sa fie angajate Armata si fortele Ministerului de Interne?

Se militarizeaza Romania? Si de ce? O institutie militarizata va numara din nou voturile la alegerile parlamentare. Tot ea, adica serviciul secret STS, a primit si sarcina de a monitoriza pandemia. Prin intermediul unui soft sofisticat. Acum, inca doua institutii de forta intervin viguros pentru a injecta intreaga populatie. Care este mobilul? Care este motivul invocat? Care este mijlocul utilizat? Si, pana la urma, ce incearca sa obtina presedintele Klaus Iohannis?

In fine, la nivelul institutiei prezidentiale, presupun ca si la nivelul Guvernului, s-a inteles ca pandemia a fost scapata de sub control. Populatia nu a fost testata la timp de catre autoritati, contaminarea s-a produs in ritm alert, nu s-a mai putut face lista contactilor si, prin urmare, acestia nu au mai putut fi carantinati, iar o parte dintre ei i-au infectat pe cei din jur. Pandemia a crescut intr-o progresie geometrica si s-a stabilizat pe un platou doar din pixul autoritatilor. in realitate, un numar imens de mare de persoane s-au contaminat fara sa se testeze sau s-au testat prin mijloace personale cu aparatura procurata pe internet sau din farmacii si nu au mai raportat rezultatele Directiilor de Sanatate Publica. In acest moment, nimeni nu cunoaste adevarata dimensiune a pandemiei din Romania. O serie de specialisti sustin insa ca pe parcursul acestui an s-au infectat milioane de cetateni. Dintre care unii au dobandit anticorpi, iar cei mai multi nu. Si acum ce-i de facut? Ce-i de facut, in conditiile in care, dupa alegeri, care vor avea loc in cel mai greu moment al Romaniei de dupa evenimentele din 1989, sistemul de sanatate va fi pus literalmente la pamant, incepand cu sectiile de terapie intensiva? E prea tarziu pentru a testa in cinci zile intreaga populatie. Statul nu dispune de mijloacele necesare in acest scop. si nici de autoritatea indispensabila unei asemenea operatiuni. Nu putem face minuni nici in ceea ce priveste modernizarea peste noapte a unui sistem de sanatate, despre care multi spun ca ar trebui reconstruit din temelii. Care este speranta de care se agata presedintele?

Speranta sa consta in vaccin. Acest vaccin anti-Covid, in capul domnului Klaus Iohannis, joaca rolul unui panaceu. Ne vindeca de Covid. Ne fereste de Covid. Mascheaza mizeria sistemului de sanatate. Pune capat crizei economice, permitand reluarea activitatilor. Restabileste increderea in autoritati. Si intareste autoritatea presedintelui. Acesta este obiectivul urmarit.

Mijlocul prin care urmeaza sa fie atins acest obiectiv este vaccinarea fortata a intregii populatii. In raport cu care isi exprima o serie intreaga de nedumeriri si suspiciuni un specialist de talia doamnei Monica Pop, atat de hulita in ultimele zile de o hiena de presa. Si nu numai doamna Monica Pop ridica o serie intreaga de semne de intrebare si trage alarma vis-a vis de intentia presedintelui Klaus Iohannis de a ne injecta pe toti in mod fortat utilizand Armata si Ministerul de Interne. Sunt si alti specialisti din lumea intreaga, care isi pun semne de intrebare cat se poate de legitime si de bine argumentate referitoare la eficienta vaccinarii intregii populatii, la eficienta vaccinurilor si la pericolul efectelor adverse.

Alti specialisti de prima marime in legislatie, in drepturile omului, in drept constitutional, se intreaba pe buna dreptate daca este legala o asemenea constrangere a populatiei. in esenta este clar, dincolo de oricare alte detalii, ca cei care nu se vaccineaza nu ii pot contamina cu coronavirus pe cei vaccinati. Deci cei care vor refuza sa fie injectati nu pot fi acuzati ca atenteaza la sanatatea publica. si, ca atare, nu pot fi sanctionati nici prin constrangere, nici prin alt fel.

Dar o operatiune de o asemenea anvergura il transforma pe Klaus Iohannis intr-un fel de maresal, in subordinea caruia intra nemijlocit toti lucratorii institutiilor de forta. Parctic, presedintele militarizeaza astfel intreaga Romanie, iar militarizarea in sine, asa cum se gandeste, disciplineaza populatia si il fereste de surprize neplacute.

Mai ramane ca, pentru moment, sa ne punem o ultima intrebare. Este sau nu este fezabil proiectul pe care astazi presedintele Klaus Iohannis intentioneaza sa-l demareze la capatul sedintei de la Cotroceni? Va obtine acesta sau nu va obtine efectul scontat?

Sursa: Corectnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *