Popriti-i conturile lui Iohannis! Guvernul Citu va vinde tot ce mai are statul

Gheorghe PIPEREA
822

Inteleg ca guvernul neo-marxist Citu e la blana cu banii. In cumul cu guvernul competentului Sica, actualul guvern are luni de intarziere a platilor de concedii medicale, a virarii la angajatori a indemnizatiilor de somaj tehnico-pandemic si a rambursarilor de tva. Titlurile executorii contra statului intarzie la plata nu cu lunile, ci cu anii, deja. Cel mai grav e ca scartiie fluxul de plati de salarii in sistemul bugetar si al subventiilor de toate felurile. Pe scurt, Citu nu mai are banuti. Si nici o prea mare credibilitate pentru noi imprumuturi daramatoare pentru generatiile viitoare.

Dar Statul roman are niste creante de incasat. Creditorii statului (nu ma refer la banci, ca alea au sume bugetate, nu isi fac griji) pot sa isi recupereze banii poprind aceste creante. In loc sa astepte cu lunile sau cu anii plati care tin de ifosele sau fumurile vreunui premier, creditorii ii pot obliga pe debitorii la stat sa le plateasca lor, si nu statului. Poprirea se justifica mai ales cand statul este indolent sau nu vrea sa il deranjeze pe debitor.

Uite cateva persoane sau entitati de unde creditorii statului si-ar putea recupera banii prin poprire:

– dl. Klaus Werner Johannis are de restituit Statului roman, cu titlu de chirie incasata pe nedrept de la Raiffeisen, pentru casa din Sibiu pe care avea un titlu fals de proprietate, suma de 330 de mii de euro, cu accesorii de 18% pe an;

– BCR bpl si Raiffeisen bpl au de dat Statului roman cca 180 mil euro, cu titlu de bonus de economisire-creditare in sistem bauspar, asa cum au decis Curtea de Conturi si ICCJ;

– societatile din energie, din banking, comunicatii, posta, transport si alte domenii strategice la care Statul roman are participatii majoritare sau semnificative au de dat dividende statului pentru activitatea profitabila de anul trecut (nu radeti – Citu a spus mereu ca s-au intamplat lucruri fantastice pentru toti romanii anul trecut, ca economia a mers minunat, in ciuda pandemiei);

– guvernul deosebit de responsabil Citu va vinde sau va privatiza tot ce mai are statul in economie, deci va avea de incasat 2-3 lei de la “investitori”.

Toti acesti bani pot fi popriti si colectati de creditorii statului, inclusiv de cei condamnati pe nedrept si de fostii proprietari de imobile nationalizate.

Hai, la treaba, nu ii lasati timp de pacanele lui Citu.

PS Banuiesc ca progresistii, neo-marxistii si iohanistii vor tipa ca apucatii la auzul acestei vesti. Mesaj de calmare pentru ei: asta e legea bre, obisnuiti-va cu ideea.

PPS Juristilor care se vor grabi sa imi atraga atentia asupra insesizabilitatii unor venituri publice – nu o faceti. Cititi. Codul de procedura fiscala instituie o insesizabilitate numai pentru veniturile din taxe si impozite, nu si pentru veniturile din hotarari judecatoresti, chirii, dividende si pret al participatiilor statului la companii.

PPS E valabil si pentru primarii, inclusiv PMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *