PNRR scartaie rau, la doi ani jumate de la lansarea lui

Gheorghe PIPEREA, avocat
In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti
972

PNRR scartaie rau, la doi ani jumate de la lansarea lui. Asta e o problema foarte, foarte grava, de dezbatut pe larg. Asa cum am mai spus pe aici, PNRR este un plan de redresare a unor state in (pre)faliment, cauzat de “lupta” contra pandemiei.


Din cei 723 miliarde euro alocati nu s-au accesat decat circa 130 de miliarde euro. Franta, de exemplu, a luat doar 11 miliarde din 40 alocati. De ce? .
Pentru ca birocratii de la Bruxelles au stabilit 5000 de obiective (??!) de atins, unele dintre ele absurde sau vatamatoare pentru milioane de oameni, cum ar fi pensionarii.
Culmea birocratiei ne-alese, ne-responsabile in fata nimanui: desi e vorba de bani publici, asigurati din taxele si impozitele noastre, CE este cea care stabileste caprariile si modul in care (nu) se elibereaza banii pe fiecare caporal in parte. Obiectivele sunt stabilite dupa teoriile nebunesti ale WEF de la Davos.
Chiar daca e prevazut sa se realizeze pana in 2025, nu sunt sanse ca PNRR sa se termine vreodata. Nu cat va fi existand CE. Crizele si exceptionalismul economic si juridic sunt “necesare” pentru ca elitele auto-mandatate sa isi probeze zilnic “necesitatea” sublima, care lipseste cu desavarsire, de altfel.
Intre timp, dupa pandemie (care a falimentat state, asa cum am zis) au venit alte crize, care fac necesari alti bani conditionati de trecerea treptata la societatea digitalizata, infrigurata, dar verde, infometata, dar consumatoare de greieri, lacuste si viermi de balegar, saraca, dar fericita, bolnava, dar “imunizata” corespunzator, pacifista, dar cheltuind mereu bani cu vagonul pentru razboaie menite a asigura suprematia “ordinii mondiale liberale”, adica, vesnicia ziselor elite birocratice auto-mandatate.

sursa: facebook Gheorghe Piperea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole