PNL sacrifica un sfert din angajatii romani

Mihai TUDOSE, europarlamentar
Ursul Artur si Laserul ELI....
383

E aberanta inversunarea PNL (cu sprijinul UDMR) impotriva salariilor minime adecvate la nivel european. De fapt, chiar cu acest termen “adecvat” din titlul directivei propuse de Comisia Europeana se rafuiesc europarlamentarii celor doua partidulete.
Amendamentele depuse de ei urmaresc aruncarea in aer a proiectului stabilirii salariului minim in tarile UE la 60% din salariul median brut. Ii mai deranjeaza ca gradul de adecvare propus de Comisia Europeana ar trebui sa aiba la baza criterii nationale clare, intre care puterea de cumparare. Un salariu minim identic in UE e imposibil, dar standarde sociale minime comune sunt necesare pentru a stopa saracia si inegalitatile. Si, in cazul Romaniei, pentru a le asigura un trai decent romanilor, la ei acasa.
Ce-i mana pe penelisti in lupta impotriva Romaniei care munceste? E vorba de ordinul primit de la Popularii Europeni, ce sunt atasati modelului germanic al contractelor colective de munca, nu celui al salariului minim pe economie. Si mai e justificarea absurda ca majorarea salariului minim al celor circa 1,6 milioane de romani care se zbat la limita subzistentei ar afecta competitivitatea economiei romanesti.
Daca vreti sa ramaneti in logica de lohn, dati-i inainte cu demolarea brumei de stat social pe care PSD a reusit sa o construiasca! Transformati Romania in republica bananiera demna sa puna pe tava investitorilor straini forta de munca ieftina si resurse naturale neprelucrate! Sponsorii PNL sa prospere, chiar de-ar fi sa ingroape Citu ce a mai ramas din tara! – asta-i directia in care ne afunda guvernantii dedicati noii devize liberale: ”Pe noi insine (sa ne rezolvam)”. Halal Liberal!
Voi reveni pe acest subiect sensibil si atat de important, in conditiile in care suntem tara din UE cu cea mai mare pondere a angajatilor platiti cu salariul minim si avem al treilea cel mai mic salariu minim din UE.
Delegatia PSD din Parlamentul European se va bate, in negocierile ce urmeaza, pentru a apara drepturile romanilor care muncesc cinstit, in fata agresiunii specialistilor in atacuri speculative impotriva propriei monede nationale. Halal National!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *