PNL confirma ca nu are nicio intentie sa majoreze pensiile

Oana BULAI, deputat
Executia cu public a Avocatului Poporului
954

Pentru PNL majorarea pensiilor cu 40%, conform legii, este “iluzorie”!

Asta e concluzia doamnei Turcan, ministru al Muncii si fost vicepremier timp de mai bine de un an. Dna Turcan a afirmat ca majorarea pensiilor “niciodata nu a fost pregatita si dorita”!

Dupa mai bine de un an de guvernare, PNL confirma ca nu are nicio intentie sa majoreze pensiile conform legii pe care si PNL a votat-o, iar Klaus Iohannis a promulgat-o.

Dna Turcan, legea pensiilor publice a fost pregatita pentru a fi pusa in aplicare de catre guvernul PSD, in cadrul caruia am fost consilier de stat! stiu asta din discutiile pe care le-am avut cu colegii din Guvernul PSD, cu domnul Budai, cu doamna Olguta Vasilescu, care au facut toate demersurile pentru ca pensiile sa fie majorate conform graficului din lege.

PSD a lasat totul pregatit pentru ca legea pensiilor sa poata fi aplicata. România, in momentul in care PSD a plecat de la guvernare, era pe crestere economica, cu o datorie publica redusa (in comparatie cu aproape 50% acum). Ba mai mult, PNL, in bugetul asumat anul trecut, avea prevazuti banii pentru o majorare cu 40% a pensiilor.

Unde sunt acei bani? Ce s-a intamplat cu acei bani?

Doamna Turcan, in loc sa gaseasca scuze si sa dea vina pe PSD (dupa mai bine de un an de guvernare PNL), ar trebui sa explice de ce nu s-au recalculat pensiile românilor pana azi?

De ce nu se tin de cuvant in privinta majorarii pensiilor? De ce isi bate joc de pensionari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole