Planuri marete, realizari mici spre deloc…

Eugen TEODOROVICI
In ”bula” lui Citu, romanii traiesc “fantastik”. Chiar asa?
435

Aceasta este politica liberala inca de la preluarea mandatului de catre echipa Iohannis si guvernul Orban. O politica a maretiei nimicului, a preamaririi incompetentei, a manipularii prin minciuna si dezinformare si, nu in ultimul rand, a promisiunilor pe termen foarte lung … suficient de lung incat sa nu mai conteze vreodata.

Si ce poate fi pe cat de promitator, pe atat de nereazibil de catre un guvern PNL esuat din prima luna a mandatului sau?

Investitiile straine! O marota rostogolita in spatiul public si pusa obsedant in antiteza cu veniturile romanilor si cu ideea de crestere economica prin consum.

LuCOVID si cheflii sai se lauda, ca pe baza aprecierii de care beneficiaza din partea SUA, vor gasi finantarea necesara investitiilor in Centrala Nucleara de la Cernavoda (retehnologizarea reactorului 1 si construirea reactoarelor 3 si 4), in baza unor parteneriate euroatlantice. Probabil ca aburul alcoolului si fumul de tutun din biroul de premier il fac sa uite ca inca din anul 2019, in cadrul vizitei pe care delegatia guvernului Romaniei a efectuat-o in SUA, in luna septembrie, a fost semnat Memorandumul de intelegere intre cele doua state privind cooperarea in domeniul nuclear civil.

Si ca sa le reimprospatez memoria si sa mai risipesc putin negura tutunului arogant de vatafi peste aceasta tara, le reamintesc premierului chefliu si colegilor sai ca, tot atunci, delegatia Romaniei, adica un guvern PSD, asumandu-si sa promoveze prin orice mijloace interesele statului roman, a avut mai multe intalniri la nivel inalt cu reprezentanti ai Guvernului federal al SUA, Bancii Mondiale, OECD – Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, comunitatii de business americane, comunitatii Congresului evreiesc si, nu in ultimul rand, ai comunitatii romanesti din SUA!

Asadar, il sfatuiesc si pe domnul presedinte Iohannis sa nu se grabeasca nici in semnarea “decretelor de premiere”, nici in acordarea “medaliilor” pentru echipa penelista care detine singurul “merit” de a fi transformat in carciuma sediul guvernului din Piata Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole