Pentru cine vrea PNL sa vanda, pe nimic, CEC Bank, Hidroelectrica si Aeroporturi Bucuresti?

Stefan Radu OPREA
Vedem un esec in cazul liberalizarii pietelor de enegie si gaze
2170

PNL nu se mai satura de bani publici!

PNL a atacat la CCR legea care interzice vanzarea companiilor de stat. Cum era previzibil, masinaria lor de propaganda a inceput sa improaste cu noroi in PSD pentru aceasta initiativa.

Ce uita sa spuna PNL:

1. Ceea ce oricare antreprenor stie: nu scoti un pachet de actiuni la vanzare cand piata este in scadere. Cu atat mai mult trebuie sa fii precaut (nu prost), cand Banca Mondiala prognozeaza ca avem in fata cea mai severa criza economica din ultimii 150 de ani. In astfel de perioade cumperi. Intreb: de ce sau pentru cine vrea PNL sa vanda, pe nimic, CEC Bank, Hidroelectrica si Aeroporturi Bucuresti?

2. Pentru ca tot vorbim despre interesul Romaniei, sa spunem ca in timpul guvernarii PSD am reusit: capitalizarea CEC Bank cu aproape un miliard de lei si cresterea cotei de piata de la 9% la 13%, Hidroelectrica a redevenit competitiva cu un mare potential de a deveni actor regional daca se continua programul de achizitii/investitii, iar Aeroportul are un profit de peste 370 milioane lei;

3. Legea are o limita in timp de 2 ani, cat este estimata de catre institutiile internationale durata crizei;

4. Germania are un program pentru dezoltarea industriei in urmatorii 10 ani prin care statul se poate implica pentru stimularea/salvarea marilor competitori (companii). Franta la fel.

Competitia globala a schimbat fundamental politicile economice ale statelor din vestul europei. Cu PNL la guvernare noi ramanem provinciali, in contratimp cu evolutiile macroeconomice ale Europei si ale lumii.

Sau poate ca tunurile date la ANRMAP prin plata, in avans, a 410 milioane lei sunt prea mici pentru apetitul imens pentru banii publici al PNL-istilor? Si atunci s-au gandit sa mai faca un “business” si sa vanda tot ce este performant pe mai nimic.

1 comentariu la “Pentru cine vrea PNL sa vanda, pe nimic, CEC Bank, Hidroelectrica si Aeroporturi Bucuresti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole