Pensionarii si reprezentantii HORECA au fost cei mai mintiti si umiliti de catre Guvernarea Dreptei Unite!

Marius BUDAI, deputat
Pensionarii si reprezentantii HORECA au fost cei mai mintiti si umiliti de catre Guvernarea Dreptei Unite!
254

In mai putin de 1 an de zile pensionarii au fost mintiti si inselati de sase ori de guvernarea Dreptei. Prima minciuna: in loc de 40% au majorat doar cu 14% punctul de pensie la 1 septembrie 2020. A doua minciuna: in loc de 8,1% de la 1 ianuarie 2020, cat promiteau in campanie cei de la PNL, punctul de pensie a crescut cu 0%. A treia minciuna: majorarea punctului de pensie la 1.875 de lei, prevazuta initial in Legea pensiilor adoptata de PSD, a fost amanata de la 1 septembrie 2021, la 1 septembrie 2023. A patra minciuna: majorarea punctului de pensie cu rata inflatiei si cu 50% din cresterea salariului mediu nu se mai aplica in 2021, desi era asumata in programul de guvernare al Coalitiei PNL-USR-PLUS-UDMR. A cincea minciuna: punctul de pensie nu va fi majorat nici macar la 1 ianuarie 2022, desi presedintele Orban a precizat in mod explicit aceasta data. A sasea minciuna: se desfiinteaza legatura dintre majorarea punctului de pensie concomitent cu cresterea salariului mediu.

La fel au procedat si in cazul antreprenorilor romani, pe care i-au inchis, ignorat, amagit si amanat, luna de luna, cu tot felul de programe nefunctionale si cu fonduri inexistente. Taierea voucherelor este ilustrativa pentru viziunea economica nociva a actualului Guvern. Mizand ca veti face economie la buget, prin taierea acestor beneficii, in realitate efectul este diametral opus. Turismul din Romania primeste o lovitura de gratie dupa dezastrul de anul trecut, firmele vor da faliment si nu vor mai plati taxe la buget. Salariatii acestor firme vor intra in somaj si nu vor mai plati nici ei taxe si impozite, dimpotriva vor creste cheltuielile cu somajul.

Stimati guvernanti, ati lovit in cele mai vulnerabile categorii, care au suferit cel mai mult in urma pandemiei, pensionarii si reprezentantii HORECA. Prin Bugetul pe care il promovati pentru anul 2021, practic ii condamnati la saracie si umilire atat pe pensionarii, cat si pe antreprenorii romani si indirect pe toti angajatii acestora.

Va rog sa mai cititi o data Bugetul Alternativ publicat de PSD, care a fost cu adevarat realizat in urma consultarilor cu organizatiile societatii civile, cu sindicatele, cu patronatele, cu reprezentantii fiecarui domeniu de activitate din Romania si apoi sa-l copiati, sa vi-l asumati si sa veniti cu el la vot in Parlament. PSD va avea grija intotdeauna de bunastarea romanilor, indiferent ca sunt angajati la stat sau la privat, ca sunt antreprenori, pensionari, elevi sau studenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *