Pensionarii nu fac greva. Si nici copiii

Sorin ROSCA STANESCU
Caracatita Arafat
876

Seniorii acestei tari nu pot face greva. Ei nu pot protesta altfel decat iesind in strada. Dar nu pot nici sa iasa in strada. Pentru ca Guvernul le interzice. Guvernul Orban ii protejeaza. Si nu ii lasa pe pensionari sa faca vreo manifestatie. Pentru ca sunt o categorie vulnerabila. Asa ca tot ce le mai ramane este sa initieze o conferinta de presa. Se intampla chiar azi.

Astazi, asociatiile de pensionari recurg la singura solutie legala pe care o au. Aceea de a organiza o conferinta de presa. Pentru a protesta impotriva nerespectarii legii prin care urma sa le fie marit cu 40% punctul de pensie. Si pentru a protesta de asemenea impotriva incalcarii de catre Guvernul Orban a legii bugetului de stat, pe care si-a asumat-o in Parlament, evitand dezbaterile, dar incluzand totusi marirea pensiilor cu 40%.

Astazi, pensionarii isi vor exprima dezacordul cu politica promovata de Guvernul Orban. Cu acest prilej, ei vor purta masti. Sunt acele masti despre care Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor afirma ca in proportie de 90% sunt neconforme. Adica un fel de hartie igienica pe care cetatenii Romaniei sunt obligati sa o puna pe fata. Sunt mastile care, in conformitate cu o lege votata in Parlament, ar fi trebuit sa fie distribuite in mod gratuit pensionarilor. Dar legea a fost atacata de PNL la Curtea Constitutionala. Si pana cand Curtea Constitutionala se va pronunta, aceste masti neconforme sunt pe bani. Cativa lei masca. Igienica sau neigienica, ea trebuie schimbata la trei ore. Cand e canicula, chiar mai des. Dar pensionarii, cei mai multi dintre ei, nu prea au bani. Pentru ca asa e la noi. Societatea noastra plateste cele mai mici pensii din Uniunea Europeana. Iar clasa politica nu reuseste cu niciun chip sa imbunatateasca viata celor care au muncit pe branci zeci de ani de zile.

Si ce daca protesteaza pensionarii? Cateva televiziuni de stiri, nu toate, vor prezenta o informatie de fapt divers. Si anume ca pensionarii sunt nemultumiti si acuza Guvernul ca nu respecta legea. Si ce daca nu respecta Guvernul liberal legea? Il da cineva jos? Raspunsul la aceasta intrebare se afla scris intr-un plic inchis din buzunarul domnului Marcel Ciolacu. Va deschide plicul, daca-l va deschide vreodata, doar atunci cand primeste cuvenitul semnal. Cand statul subteran il va intoarce din nou cu cheia. Atunci domnul Ciolacu, care conduce PSD si este de fapt liderul majoritatii parlamentare, va citi ceea ce scrie in biletel. Si daca in biletel va scrie ca Guvernul trebuie dat jos, pentru a instala in loc un alt Executiv, mai proaspat, tot al lui Iohannis, o va face cu placere. Daca scrie pe biletel ca Guvernul nu trebue dat jos, va initia totusi de sanchi o motiune de cenzura, pentru ca vin alegerile si unui partid atat de mare cum este PSD ii sta bine sa se incordeze din cand in cand. si sa-si arate muschii.

Viata si sanatatea pensionarilor care protesteaza astazi cu mastile neconforme pe fata, depind asadar de un moft. De moftul livrat in plic inchis si inca sigilat din buzunarul domnului Ciolacu.

Mai ramane ca si copiii sau ma rog asociatiile lor sa recurga la o forma de protest. Sa faca si ei o conferinta de presa, tot cu masti neconforme pe figura, pentru a protesta degeaba impotriva nerespectarii de care Guvernul liberal al altei legi, cea care le-ar asigura dublarea alocatiilor de stat. Adica dublarea celor mai mici alocatii pe care vreo tara europeana le-o ofera copiilor.

Intre cei doi poli de varsta ai societatii, intre cele cateva milioane de pensionari si cele cateva milioane de copii, in plina pandemie, din nou in crestere, se zbate o populatie adulta, in putere, dar cu locuri din ce in ce mai putine de munca, intrucat de bine cum este gestionata economia de catre Guvernul PNL, locurile de munca se imputineaza vazand cu ochii. si exponential. Pentru ca, atentie, toti cei care sunt in somaj tehnic vor fi in curand someri de-a binelea. Si toti cei care mai stau prin case si mai primesc cate ceva din indemnizatia lunara la mila PNL, in curand nu vor mai primi nimic. Si vor geme si ei sub mastile neconforme.

Sursa: Corectnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole