Cea mai proasta veste a lunii

Gheorghe PIPEREA, avocat
In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti
1915

Cea mai proasta veste financiara si socio-politica a lunii: Goldman Sachs a cumparat administratorul fondului de pensii NN Investments Partners, care colecteaza contributiile de asigurare sociala (pensii) administrate privat si “plateste” niste pensii romanilor “norocosi” ca o parte din CAS-ul lor merge la “privat”.

E vorba de un segment consistent din “piata” (unii vorbesc chiar de 60%). Fondurile de pensii administrate privat au inghitit, pur si simplu, Bursa de Valori Bucuresti, ajungand sa impuna si care anume actiuni sau obligatiuni sunt “bune” sau “rele”, si ce companii se listeaza la bursa – medlife, digi comunication si one fiind exemple de “succes” in viata capitalista, iar Hidroelectrica viitoarea tinta.
Mult mai grava este implicarea fatisa, anti-romaneasca, a acestor entitati, in politica economica, fiscala si bugetara a Romaniei – e de ajuns sa va reamintesc ca OUG nr.114/2018, care plafona preturile la gaze, impunea o taxa pe activele bancilor si limita comisioanele indecent de mari ale administratorilor fondurilor de pensii a fost torpilata si distrusa de influencerii si politicienii “da driapta” platiti/spinsorizati/recompensati cu posturi gras platite de administratorii fondurilor de pensii. Criza preturilor din energie ar fi fost mult mai usoara daca acesti administratori “privati” de fonduri de pensii nu ar fi luptat cu toate armele din dotare, inclusiv mita si conflicte de interese, contra acelei ordonante care acum e istorie.
Vataful nu s-a multumit sa faca bani (nemeritati) pe carca proprietarului – vataful a ordonat cum sa traisca si cum sa respire proprietarul, atat cat sa nu moara ca gasca fauritoare de oua de aur. Vataful a devenit controlorul proprietarului, caruia i-a mai concesionat, cu pipeta, oaresce drepturi, si alea temporare si conditionate.
Controlorii vor fi acum controlati de unul dintre marii controlori globali. Mai precis, marii papusari.
Daca nu mai stiti cine e Goldman Sachs, va spun eu: e principalul autor al falimentului suveran al Greciei si al cvasi-falimentului Portugaliei, Irlandei, Spaniei si al Italiei, de dupa crahul Lehman Brothers din 2008 (pe atunci, cele 5 tari aflate in pragul falimentului erau reunite sub “elegantul” acronim PIIGS, adica poorci), principalul profitor al bail-out-ului american de banci si asiguratori din 2008 si principalul autor al tehnicii revolving door (exemple edificatoare: fostul presedinte al Comisiei Europene din perioada falimentului Greciei, Barosso, este sef la Goldman Sachs; fostul sef al BCE, actual premier al Italiei, Mario Draghi, a fost sef la Goldman Sachs) pe care l-au utilizat cu atat de nociv succes bancile, companiile farma si cele din domeniul industriei chimico-agraro-industriala.
Daca mai aveam nevoie de o cusca, Goldman Sachs e exact colivia aurita de care aveam nevoie …

sursa: facebook Gheorghe Piperea

1 comentariu la “Cea mai proasta veste a lunii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole