Orban a infipt economia Romaniei in cap

Sorin ROSCA STANESCU
O lege a suveranitatii nationale?
1267

Bomba vine de la Comisia Europeana. Dar este detonata la Bucuresti. Fara ca Guvernul sa sufle vreun cuvant. Economia Romaniei a cazut in cap. Intr-un dezechilibru major. In acest an, deficitul va depasi 10%. Iar anul viitor creste. Praful s-a ales din toate angajamentele Executivului.

In ceea ce priveste tragedia din Sanatate, pot sa merg atat de departe incat sa-mi imaginez ca, scapand total situatia de sub control, Guvernul nu mai cunoaste cifrele reale ale infectatilor si ca ne dezinformeaza zi de zi, fara rea credinta. Merg si mai departe si imi imaginez acelasi lucru si despre STS. Serviciul de Telecomunicatii Speciale, o institutie secreta si militarizata, aflata la cheremul puterii, ne anunta un mare succes. A realizat aplicatia de montorizare a pandemiei. Dar ce face acesta aplicatie? Concentreaza intr-o baza de date informatiile primite de la Directiile de Sanatate Publica, care, la randul lor, primesc informatii de la clinicile de stat si particulare, care realizeaza testari gratuite si contra cost. Vor lipsi din aceasta baza de date sutele de mii de teste pe care cetatenii si le fac la ei acasa, cu testere achizitionate online sau de la farmacii, si vor lipsi desigur si milioanele de situatii in care cetatenii s-au infectat cu forme usoare de coronavirus, s-au tratat cum au stiut si nu le-au raportat autoritatilor. Iata, deci, pot merge atat de departe incat sa admit pur si simplu ca Guvernul ne dezinformeza, pentru ca, la randul sau e dezinformat. Asta in materie de pandemie.

Se schimba radical situatia in ceea ce priveste cealalta criza majora. Criza economica. Aici toate numerele sunt in mana Guvernului. Guvernul ia temperatura economiei, cu exactitate, zi de zi. Tot Guvernul este cel care il informeaza pe presedinte. Tot Guvernul e cel care, raspunzand solicitarilor Comisiei Europene, ii pune acesteia la dispozitie informatiile indispensabile Raportului privind Mecanismul de Alerta. Informandu-l pe presedinte si informand Comisia Europeana, guvernatii ne informeaza si pe noi. Iar aici a intervenit marea fractura.

Nu am mai numarat de cate ori Florin Citu, ministrul Finantelor ne-a asigurat ca economia merge bine. Si ca rezultatele sunt peste asteptari. Mai bune chiar decat in anul precedent, cand nu a existat nici pandemie, nici criza economica. Premierul Ludovic Orban a preluat si el aceleasi tipuri de mesaje adresate populatiei si intarite prin autoritatea sa. La fel a procedat si presedintele Klaus Iohannis. Inclusiv in cea mai recenta iesire a sa la rampa. Ei bine, de aceasta data prezumtia bunei credinte nu le mai poate fi acordata. in niciun fel.

Ceea ce stie Comisia Europeana, respectiv continutul Raportului privind Mecanismul de Alerta, am aflat si noi, bietii muritori, dar dupa ce in prealabil au aflat demnitarii mai sus enumerati. Deci ne-au mintit in fata. Cu buna stiinta. Si au facut-o pana ieri. Pentru ca abia incepand de ieri populatia din Romania a putut sa afle, prin intermediul unei agentii de stiri, in ce hal a cazut in cap economia acestei tari. Nu suntem desigur singurii aflati in aceasta situatie. Romania este acompaniata de inca sapte state, inclusiv de Germania. Suntem in schimb singurul membru al Uniunii Europene care, de la nivelul celor mai inalte demnitati ale statului, isi minte cu nerusinare proprii cetateni. Jucandu-se cu acesti de-a alba-neagra. Aceasta atitudine a celor care ne conduc nu trebuie nici tolerata si nici iertata. Pentru ca ea dovedeste dispret fata de cetateni si un cinism nemasurat. Ticalosie politica!

Si daca imi permit sa fiu atat de intransigent cu cei aflati la putere, ce m-ar putea impiedica sa-i intreb pe reprezentantii onorabilei opozitii de ce nu reactioneaza? De ce nu iau instantaneu foc cand sunt pusi in fata evidentei? Cand sunt confruntati cu o apocalipsa economica? La care au contribut si ei. Fie prin actiune, fie prin inactiune.

Sursa: Corectnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *