Oare Ludovic Orban are studii?

Sorin ROSCA STANESCU
O lege a suveranitatii nationale?
2942

Aparent, da. In CV-ul sau scrie ca ar fi inginer. Absolvent al Facultatii de Tehnologie a Constructiilor de Masini a Universitatii din Brasov. Promotia 1988. In realitate, este posibil orice. Nu cumva si diploma lui este falsificata? In definitiv, este capitanul unei echipe de mari impostori din punctul de vedere al falsificarii biografiilor. In principal a studiilor false. Ultima revelatie in acest sens ne-o furnizeaza un alt colaborator apropiat al premierului. Andi Manciu. Ditamai seful atotputernicului Grup de Comunicare Strategica. Acesta scrie in CV-ul sau, negru pe alb, ca a absolvit SNSPA cu diploma de licenta. Nu are asa ceva. Iar dezvaluirea vine la doar cateva zile dupa ce a bubuit in intreaga presa cazul Laurentiu Baranga.

In ceea ce-l priveste pe Laurentiu Baraga, care a functionat ani in sir ca numarul doi la ORNISS si apoi a fost uns de catre Ludovic Orban mare sef la Oficiul National pentru Controlul si Prevenirea Spalarii Banilor, lucrurile sunt de acum clare. Si-a falsificat toate diplomele. Si impotriva lui este pusa in miscare, e drept, cu mare intarziere, o actiune penala in toata regula. Dar iata ca, cu o zi in urma, a mai explodat un caz. Cazul Andi Manciu. Acesta este un colaborator apropiat si vechi al lui Ludovic Orban. Un adevarat tovaras de arme al acestuia. A fost ani de zile sef de comunicare al Partidului National Liberal. Iar de cand cu pandemia, a fost instalat de Ludovic Orban mot in varful unei noi structuri. O structura care literalmente le-a luat mintile romanilor. Faimosul Grup de Comunicare Strategica. In aceasta calitate, acest individ se afla in spatele tuturor mesajelor, uneori extrem de confuze, transmise opiniei publice in legatura cu isteria pandemiei. Iar omul nu are studii superioare.

Nu numai ca Andi Manciu nu are studii superioare, dar a si ascuns acest lucru. Prin falsificarea propriului CV. Unde sta scris, negru pe alb, ca a absolvit SNSPA si are in acest sens o patalama. Adica o diploma. Si nu are asa ceva. Ieri, cu promtitudine, conducerea SNSPA a raspuns solicitarii unei case de presa, confirmand faptul ca Andrei Manciu este un impostor. Care si-a falsificat propria biografie. Declarand ca a absolvit o facultate. Nu a absolvit nimic. Dar Orban l-a numit consilier de stat. Si l-a promovat in fruntea unei structuri care taie si spanzura. In ciuda faptului ca, prin titulatura ei, ar trebui sa fie doar un serviciu de comunicare, pus la dispozitia cetatenilor in vremuri de pandemie. De cand a aparut acest Grup de Comunicare si pana in prezent, presa de toate culorile nu a prididit sa intrebe in stanga si in dreapta ce e cu aceasta structura. Cine face parte din ea? Care este echipa care ne influenteaza atat de dramatic vietile? Cat de competenti sunt componentii ei? De ce primim atat de mute informatii care se bat cap in cap? De ce sunt elaborate masuri care incalca flagrant Constitutia si legile statului roman? De ce se savarsesc atat de multe abuzuri in numele asa-zisului Grup de Comunicare Strategica? De buna ce a fost comunicarea, iata, opinia publica nu a primit raspuns la niciuna dintre aceste intrebari legitime. In schimb, tocmai a aflat ca personajul cocotat in fruntea acestei structuri nu numai ca nu are studii universitare finalizate, dar a si mintit sub semnatura privata in documente oficiale de contrariu. Si a si fost instalat de catre Ludovic Orban intr-o pozitie extrem de importanta, cea de consilier de stat. Unde a fost remunerat in baza studiilor pe care nu le are. Si pe care nimeni de la Secretariatul General al Guvernului nu i le-a cerut sub forma unei dovezi. Asa cum se obisnuieste la toate casele respectabile.

Acum pot intelege mai usor de ce in ultimii ani comunicarea Partidului National Liberal a fost atat de impotmolita. De innamolita. De alandala. De neconvingatoare. Pentru ca, protejat si promovat fiind de Ludovic Orban si inainte de Raluca Turcan, alt lider care bubuie, la propru si la figurat, de acest important departament s-a ocupat impostorul Andi Manciu. Cred ca l-a ajutat si doamna. Sotia lui. Ajunsa doamna consilier prezidential. Cine stie, poate ca si doamna ar trebui cautata la diploma.

De mirare ca Andi Manciu, la fel ca si partenerul sau, Laurentiu Baranga, nu s-a apucat si de doctorate. Si mai mult decat atat. Sa-i indrume pe altii la doctorate. Si eventual, ca si domnul Laurentiu, sa-si asume si raspunderea calitatii invatamantului superior.

Ce nu stim? Daca si Andi Manciu a fost prieten si, in acesta calitate, promovat de Maior si de Coldea si de Mihai Razvan Ungureanu, la fel cum s-a intamplat in cazul lui Laurentiu Baranga. Si, intr-adevar, nu ar mai trebui sa fim deloc siguri ca Ludovic Orban, care a fost cunoscut la liceu drept o mare puslama, si care si-a continuat tineretea zgubilitica din Brasov in adevarate orgii, despre care se vorbea in tot cartierul, a avut la randul sau o diploma in regula atunci cand s-a angajat inginer. Mai intai langa Brasov si apoi chiar in Brasov, unde unchiul sau era numarul doi in Securitate. Cine stie ce revelatii vor veni si in ceea ce-l priveste pe Ludovic?

Sursa: Corectnews.com

2 comentarii la “Oare Ludovic Orban are studii?

  1. D-le Sorin Rosca Stànescu , ati pornit pe o pistà foarte interesantà. Noi cei care locuim la mii de kilometri de tarà , sântem curiosi pe viitor cine se mai ascunde în structura guvernului. Và uràm mult succes si curaj pentru viitorul articol – care sà completeze articolul de astàzi. Và uràm o zi bunà !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *