Oamenii sunt satui pana peste cap de vorbe

Paul STANESCU, senator

sursa foto: psd.ro

Este un semnal bun ca avem un acord clar in Coalitie in privinta angajarii raspunderii guvernamentale. Romanii asteapta sa corectam o serie de nedreptati care s-au tot perpetuat.

Reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii si eliminarea unor privilegii fiscale nu inseamna austeritate pentru Romania, ci garantia ca statul ramane pe drumul cresterii economice. Spre deosebire de alte perioade, in guvernarile PSD nu s-au taiat salarii, nu au scazut pensiile, ba din contra, am tinut mereu cu romanii. Nu vom face decat sa modelam sistemul de pensii, sistemul fiscal si pe cel salarial dupa principii mai corecte.
Am vazut ca s-a vorbit si despre linii rosii in Coalitie. Daca tot vorbim de ele, eu spun ca adevarata linie rosie care conteaza este sa nu facem rau Romaniei si romanilor, neluand masurile care trebuie luate pentru a reduce deficitul bugetar. Cred ca oamenii sunt satui pana peste cap de vorbe si mai ales de lideri politici pusi pe harta, care se bat cu pumnul in piept ca trebuie sa fie duri cu PSD.
Le reamintesc ca, cea mai importanta batalie pe care o dam in aceasta perioada este la Bruxelles. Acolo avem negocieri grele si complexe pentru reducerea deficitului bugetar, fara sa ni se impuna sa crestem taxe care sa-i afecteze pe cei mai vulnerabili. PSD si PNL trebuie sa joace intr-o singura echipa in acest meci, pentru ca e vorba de un interes mai larg, care este national. Aici am avea nevoie sa fim mai fermi, in negocierile cu institutiile europene, nu in fata reflectoarelor. Sunt convins ca daca stam la masa discutiilor si suntem mai cerebrali, vom gasi si solutiile politice si pe cele economice care sa puna romanii pe primul loc.

sursa: PSD

Ultimele articole