O sleahta de talhari si de sforari trag sa fure ceea ce nu le apartine

Eugen TEODOROVICI
In ”bula” lui Citu, romanii traiesc “fantastik”. Chiar asa?
1048

In tara lui NIMENI – Presedinte, DELIR – Guvern si FANTOMA – Opozitie, in tara in care nici presedintele, nici premierul nu gandesc, dar … nici nu muncesc, unul cu aparitii robotice, teleghidate, lipsite de orice unda de sentiment sau emotie, celalat un palavragiu de cursa lunga, fara directie si sens si, in sfarsit, o opozitie ce sta ca o mimoza la adapostul intunericului guvernarii in asteptarea rasaritului de soare al alegerilor.

In tara asta vedem ca nu mai conteaza nici numarul oamenilor care vor ramane pe drumuri dupa somajul tehnic, nici numarul firmelor care vor disparea din economia romaneasca!

Ei bine, in tara asta ne-condusa si ne-guvernata, presedintele si guvernul sau incep sa-si dea mastile jos si par ca ne transmit un mesaj de optimism: a trecut Covidul, incepem sa ne relaxam, ce mai, putem sa ne intoarcem la agenda politica si interesele economice de dinainte!

Adica la tema alegerilor locale si parlamentare si la tema cu care isi incepusera guvernarea in noiembrie anul trecut: vanzarea capitalului romanesc. Pentru inceput, CEC Bank, Hidroelectrica si Aeroporturi Bucuresti, toate companii foarte profitabile din zone economice strategice, pentru care se vrea listarea la bursa a unor pachete importante de actiuni detinute de stat!

Ati inteles, desigur, ca am rezolvat deja toate problemele economice si sociale si suntem nevoiti sa ne intoarcem la tema asta a vanzarii pe bucati a Romaniei. Dupa ce am reusit, anul trecut, sa finalizam cu succes capitalizarea CEC Bank si sa crestem cota de piata in sistemul bancar de la 9% la 13 % (in conditiile in care Polonia are 53% capital autohton in piata bancara si Ungaria 33%) si in conditiile in care statele europene urmaresc sa-si revina economic, dupa aceasta pandemie, prin sprijinirea capitalului national, la noi, o sleahta de talhari si de sforari trag acum sa fure ceea ce nu le apartine‼️ Cel putin, talharul de la finante, un fel de lup paznic la oi, confunda la propriu notiunile de proprietate‼️

In tara asta, de mai bine de jumatate de an, nu mai avem guvern, presedinte (nici ca am fi avut!), nu mai avem opozitie, ci doar un joc de rol premergator alegerilor, in care si unii, si altii mimeaza, pipeaza si pozeaza…

5 comentarii la “O sleahta de talhari si de sforari trag sa fure ceea ce nu le apartine

  1. Nu inteleg nimic . De ce Ciolacul mai este in fruntea partidului?. Nu trebuie sa fii politician (eu fiind paralela cu politica), dar si orbul vede ca Ciolacul sta pe 2 scaune, unul la Cotroceni, si unul in PSD. Nu a invatat nimic de la predecesori. Daca ai schelete in dulap, poti sta pe un scaun doar la Cotroceni si in prealma lui. Pe 2 scaune stai la dispozitia Dictatorului atata timp cat nu deranjezi (ce face Ciolacul acuma), cand va deranja va cadea intre scaune (ex Dragnea). Nu inteleg de ce nu face un pas inapoi, lasand pe altul sa salveze ce a mai ramas din tara. Din comportamentul dansului se poate trage o singura concluzie: destramarea PSD-ului. Cu toata tevatura care o face in jurul stari de alerta, sunt convinsa 100% ca Ciolacu va vota pentru. Nu cunosc legislatia din Romania, dar nu se poate da o lege cu purtarea masti obligatorie si cu amenzile de rigoare, si cu sectoarele care vor ramane inchise, pana la data de 1iulie?. De ce trebuie prelungita starea de urgenta, prin care ei pot vinde si poporul, fara sa dea explicatie nimanui. Daca PSD-ul este un partid responsabil, NU votati stare de alerta.

  2. Romania este prima tara pe lista COLONIZARI, nu trebuie sa va surprinda, se vede si din „avion”, culmea ca numai populatia nu vede, dar sigur o vor simti. S-a intrebat cineva de ce sunte-ti amenintati tot timpul cu „valul doi”?. Cred ca este foarte simplu. In Romania sunt peste 500000 de bolnavi cronici, si D-zeu stie cati s-au mai imbolnavit pe perioada „puscariei”. Cand se vor redeschide spitalele, sigur in toamna, mai aproape de „valul doi”, toti acesti bolnavi cronici vor fi internati pentru tratament sau operatii,si toti vor fi „bolnavi” de covid. Va dati seama ce „val doi” va „ingrozi” Romania?. Nu veti afla niciodata adevarul atata timp cat acesti infecti guvernanti in frunte cu dictatorul, teleghidati din exterior sunt la conducerea tari. TREZITI-VA ROMANI, ca ati ramas singura tara din UE, sa nu zic de pe glob, care nu sa trezit.

  3. Gresala imensa a PSD-ului a fost cand a votat acest guvern infect. Nu cred ca cineva va va ierta asta daca nu va grabiti sa dati jos acest guvern. Veti fi condamnati de o populatie intreaga pentru faptul ca ati avut puterea, si nu ati facut nimic. Cred ca sunt foarte multi care gandesc ca mine, si asta cred ca o veti simti la vot. Nu dictatorul va fi cel care va va desfinta, ci poporul. TREZITI-VA macar voi, daca romani inca mai dorm. Salvati ce se mai poate din tara, banuiesc ca aveti si voi, politicienii, copii si nepoti. Nu cred ca vreti sa lasati mostenire copiilor o colonie, in care ei vor fi sclavi.

  4. In momentul de fata Ciolacul este in direct, iar el spune ca nu stie cati au murit datorita faptului ca nu au avut acces la spitale. Daca il interesa cu adevarat, putea sa se informeze, si sa nu foloseasca limbaj dublu: „Nu vom prelungi starea de alerta, dar trebuie sa vedem ce contine”. Pentru informarea lui Ciolacu: „În decursul ultimelor 100 de zile, au murit de cancer cu 30 de mii de oameni mai mulți decât muriseră anul trecut, în decursul a 100 de zile de primăvară”.

  5. Limbajul dublu a D-lui Ciolacu , prabuseste PSD-ul cu 20%. NU asa se comporta un lider al celui mai mare (deocamdata) partid. Nu raspunde la nici o intrebare cu subiect si predicat, nici in legatura cu starea de alerta, si nici in legatura cu motiunea de cenzura. In legatura cu motiunea de cenzura, sa spui ca tu nu promovezi asa ceva , ca nu ai majoritatea, si ca nu stii daca Pro Romania sau ALDE , voteaza. Chiar nu am cuvinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole