O problema de siguranta nationala

Adrian CACIU
Este complicat sa creada cineva ca zona euro nu va face implozie
763

Legea privind suspendarea instrainarii participatiilor statului pentru o perioada de 2 ani este o lege care tine de siguranta economica nationala.

Am auzit ieri afirmatii de la demnitari care au jurat sa respecte legile tarii dar au si certificat ORNISS ca este o lege idioata, ca blocheaza economia etc.

Evident ambii demnitari habar nu au nici de siguranta nationala si nici de economie – a se citi cv-urile lor.

Participatiile statului sunt de interes strategic in domenii economice strategice (energie, farma, petrochimie, armament etc.).

Riscul de instrainare a activelor, de fapt privatizarea mascata a companiilor de stat prin vanzare de active face ca statul sa ramana proprietarul unor actiuni care nu se mai bazeaza pe nimic.

Statul ramane cu actiunile si datoriile iar activele sunt vandute.

Ca sa ne intelegem, se pot vinde reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda dar societatea va ramane a statului.

Cine are activele are productia.

Se pot vinde fabricile de medicamente fara sa se vanda societatea. Se pot vinde retelele fizice de distributie gaz sau energie electrica, si Transelectrica, Romgaz, Transgaz raman simbolice, nu produc venituri ca nu mai au active.

Se pot vinde activele bancare ale CEC, banca care a inregistrat un profit de invidiat si anul trecut si in acest an.

Riscul prezent este urmatorul: in piata europeana sunt munti de bani, peste 3 mii de miliarde de euro care ajung la banci, fonduri de investitii si companii.

Bani ieftini cu dobanda negativa.

Aceste capitaluri vor cauta sa cumpere active strategice in Romania.

Despre aste e vorba si este o problema de siguranta nationala.

Sa nu uitam ca Germania are o lege similara.

Iar aberatiile cu biserici si cimitire sa le spuna Popescu cui o vrea. Se supenda predarea lor, nu pleaca nici un mort din cimitir, biserica nu pleaca de pe locul ei. Am ramas siderat de cat habarnism miop putea sa indruge.

Siguranta nationala, Virgil Popescu. Citeste Codul Penal!

1 comentariu la “O problema de siguranta nationala

  1. Resursele Romaniei apartin POPORULUI, nu mafiei. Ce este atat de greu de inteles?. El, poporul, nu isi da seama ca 80% din tara nu le mai apartine?. Ce a mai ramas a amanetat mafia PNL in schimbul imprumuturilor uriase, care le veti plati cu varf si indesat, voi, copiii si nepotii vostri. Daca voi nu opriti mafia pnl-ista si usr-ista, luati-va adio de la tara, de la libertate, si de la drepturi. Pacat de D-zeu ca nu va treziti. Toata lumea comenteaza, inclusiv politicieni, analisti, economisti, jurnalisti, ca mafia PNL vinde tara, dar nimeni nu actioneaza. Tara le apartine lor, si voi nu stiti, sau girati tacuti acest genocid?. Nu sunt vinovati ei care va vand, sunteti vinovati voi, care va lasati vanduti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole