Nu ne permitem sa pierdem banii europeni

Vasilica TOMA, deputat

sursa foto: facebook Vasile Toma

183

Nu ne permitem sa pierdem banii europeni. Sprijinul pentru transportatori trebuie marit!.


Prin Cadrul temporar de criza de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei al CE, Romania a instituit cat se poate de transparent si de corect schema de ajutor de stat pentru compensarea cresterii pretului la combustibil, prin care se acorda o subventie de 0,50 de bani la litrul de combustibil pentru transportatorii rutieri romani. Un ajutor care trebuie folosit in totalitate si cu maxima eficienta pana la finalul acestui an, moment la care expira Cadrul temporar de criza.

De aceea, acum, devine absolut necesara reevaluarea urgenta a acestei scheme de ajutor prin marirea cuantumului sumei returnate pe fiecare litru de combustibil de la 0,50 lei la 1 leu. Este singura masura care ne poate asigura ca acesti bani europeni vor fi folositi complet in conditiile in care nevoia lor este mai mult decat evidenta.
Cred ca orice moment care mai trece fara a se face aceasta reevaluare pozitiva nu face decat sa limiteze sansa transportatorilor rutieri de a-si sustine activitatea si, odata cu ea, toate domeniile care depind de aceasta.
Am incredere ca, asa cum au facut-o si pana in acest moment, reprezentantii Executivului vor lua act si acum de nevoile transportatorilor si vor reevalua cu celeritate situatia pentru ca acest sprijin financiar sa fie valorificat integral.

Sursa: Camera Deputatilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet