Next generation of slaves

Gheorghe PIPEREA
In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti
1396

Din cei 80 de miliarde de la UE, o mare parte va veni cu titlu de imprumut – daca vor veni, pentru ca Inalta Piarta va pune conditii, ca de obicei: privatizari, vanzari/concesiuni de resurse pe doi lei, stat de “drepti”, adica stat la varful papucului neo-feudalilor germani, francezi, austrieci si olandezi. Evident, va fi si o dobanda de achitat, la care se vor adauga costuri aditionale, cum a fost comisionul de angajament de 0,4% din imprumutul de la FMI – CE din 2009, de (numa) 20 de mld euro, comision pierdut in stafundurile birocratice de la finante si de la banca “noastra” centrala.

(nota: prin 2016 DNA refuzat sa cerceteze aceste strafunduri, ca asa e in tenis).

Imprumutul va fi, cel mai probabil, pe 30 de ani, desi se poate intinde chiar si pana in 2058.

Programul de “relansare” se intituleaza, ironic, Next Generation UE. Nu doar ca birocratii UE viseaza ca “uniunea” va rezista 38 de ani de acum incolo, dar au avut si tupeul de a indatora doua generatii viitoare: copiii si nepotii nostri vor trebui sa achite datoriile idiotiolor care au oprit lumea in loc pentru o simpla gripa. Intr-adevar, next generation of slaves.

Cealalta parte va veni ca fonduri europene nerambursabile. Teoretic, pentru asta e un lucru care necesita proiecte. Or, la proiecte suntem, desigur, “campioni”.

Tot ce a iesit in trecut din aceste proiecte romanesti pentru accesarea de fonduri europene: terenuri de fotbal in panta, “parcuri” pe miristea satului, sali de sport luxoase si inutilizabile si dezvoltari ale intreprinderilor corporatiste pentru a creste numarul joburilor cu 3-400, urmate la doi – trei ani de concedieri de zeci de mii.

Tot ce se face acum cu astfel de fonduri: spitale de carton sau din containere, unde nu lucreaza nimeni, pentru ca nu exista personal.

Autostrazi, cai ferate de mare viteza, retele de transport din si catre periferie/suburbii, spitale regionale, economie circulara (transformarea deseurilor in materie prima), laser, cercetare fundamentala si aplicata, zece orase universitare, metrou la Cluj – nu o sa vedeti.

1 comentariu la “Next generation of slaves

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole