Motiunea dirijata din cer

Cornel NISTORESCU
Am inceput sa inteleg de ce presedintele Romaniei n-a redactat si n-a initiat nici un proiect de tara. Nu stie si nu poate. Si nu-i pasa!
661

Ne poarta Dumnezeu de grija ca sa nu intram intr-o criza politica majora? Planeta este plina de crize si ma indoiesc ca El a avut timp pentru rezolvarea favorabila a situatiei din tara noastra. De asemenea, nu cred ca neintrunirea cvorumului este rezultatul hazardului sau al contaminarilor. Blocarea motiunii PSD este o operatiune complexa, desfasurata pe mai multe planuri. Nu cred ca indivizii de la casieria PNL si citiva samsari au batut pe la portile pesedistilor si le-au oferit functii si marafeti. Pe la unii o fi fost asa, pe la altii, a fost reamintit cite un dosar, la altii s-a insistat pe slabiciuni cunoscute, iar in cazul altora, pur si simplu, a fost transmis un ordin.

In mod normal, dupa modul catastrofal in care PNL a gestionat tara de la instalarea lui Ludovic Orban, motiunea de cenzura ar fi trebuit sa treaca. Situatia s-a agravat, improvizatiile au fost cumplite si ridicole, iar economia a dat in brinci. Sunt argumente suficiente pentru o cadere politica. Si, cu toate acestea, cirpitul guvern PNL n-a cazut. Ludovic Orban a supravietuit, iar Marcel Ciolacu si PSD s-au facut de ris. Au fost impinsi in situatia cea mai penibila dintre toate cele posibile. Nici macar n-au izbutit sa mobilizeze parlamentari pentru un cvorum. Si-au muscat limba si au ramas cu toate cuvintarile in buzunare. Spectacolul critic planuit la adresa PNL s-a intors impotriva initiatorului.

Explicatia este complexa. Pirghiile folosite au fost multiple si multe dintre ele vor ramine necunoscute. Cu siguranta, Binomul a lucrat la greu pentru a face voia presedintelui Iohannis. Numai cu SRI si cu SPP, Klaus Iohannis ar fi ramas doar cu paza pe traseu si cu baietii plasati prin institutii. Fara „guvernul meu”, presedintele ar fi ramas neajutorat la cele doua runde de alegeri, iar rezultatele de pe tablete ar fi trebuit sa fie mai aproape de realitate. Fara guvernul Orban, Klaus Iohannis ar fi devenit figurant pe scena politica romaneasca. Drept pentru care, trintirea motiunii a devenit si o solutie imperioasa de a conserva puterea si linistea presedintelui Iohannis!

Cel mai elecovent mesaj rezultat din acest demers politic esuat il vizeaza pe Marcel Ciolacu. Abia ales presedinte prin corespondenta si sms, pe skype si pe miini ridicate, Ciolacu a fost pus in situatia neplacuta de a vedea ca, in ciuda numarului coplesitor al voturilor primite, nu controleaza PSD in aceeasi proportie. Mai este cineva care are coada strecurata in acest partid (ca si in celelalte!) si atunci cind este nevoie, cind tara o cere, coada serviciilor se misca patriotic in favoara cui trebuie. Nu neaparat in interesul Romaniei sau al poporului sau! Cu alte cuvinte, PSD-ul este un partid papusat asa cum este si PNL-ul si cum sunt si ziarele, televiziunile sau ONG-urile. Este vorba de un fenomen generalizat, nu neaparat din cauza abilitatii serviciilor noastre secrete, cit mai ales din nevoia mentinerii unui control strict al echilibrului politic pe teritoriul celui mai avansat cap de pod al NATO. Importanta Romaniei si a Poloniei se vede chiar si la motiuni de cenzura, la alegeri si la orientarile din mass-media.

Marcel Ciolacu, atit de tamiiat intr-o emisiune de Madalin Voicu, a fost pus in situatia de a trai pe viu o demonstratie crunta. Si implicit, o umilinta. O fi stind el la volanul PSD, dar, de condus, deciziile si orientarile partidului vin si din alta parte.
Din cer, nu de pe Bulevardul Kiseleff!

Preluare de pe Cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *