Money makes the world go round

Elena DUMITRACHE
1901

Lumea Justitiei implineste 10 ani. 10 ani in care, intr o formula de ziaristi ambitiosi si musai curajosi, am reusit sa facem dintr-o platforma care abia avea loc printre multitudinea de site-uri nou aparute o publicatie de referinta in mass-media. Am indrazni chiar sa ne insusim ceea ce multi ne-au spus de-a lungul timpului: anume ca „am facut lumina in Justitie si am scos la iveala lucruri despre care nimeni nu avea curajul sa vorbeasca”.Si am reusit, caci in aceste vremuri Justitia nu mai este chiar o necunoscuta pentru public. Ceea ce este bine si nu poate decat sa ne bucure!


Acum insa, fara a aduce critici colegilor de breasla, intersectandu-ne din ce in ce mai frecvent cu domeniul economic, am constatat o oarecare opacitate, desi Economia, per ansmablu, reprezinta viata fiecaruia si ar trebui nu doar vazuta, ci si corect inteleasa.

Astfel ca, ne-am trezit cu un vis. Maret! „I have a dream”, cum ar zice Martin Luther King Jr. Acela de a pune pe tapet economia asa cum nimeni nu a facut-o pana acum. Cu toate variabilele ei, cu toti actorii ei, cu toate necunoscutele ei si mai ales, cu toate interesele ei.


Pentru ca atunci cand spui Economie spui viata, spui constructie, spui obiective. Iar toate acestea alcatuiesc un sistem national menit sa asigure fiecarui roman dreptul la ziua de maine.

Iar asta indraznim sa facem noi, cei de la Luju, cu Lumea Banilor.

Multi se vor bucura, multi poate, stiu ei de ce, se vor teme de aparitia acestei publicatii.
De ce puteti fi insa siguri este ca aceeasi determinare, ambitie si curiozitate care ne au manat in lupta pentru apararea Justitiei si a drepturilor fundamentale ale omului ne vor insoti in Lumea Banilor, unde sunt atatea de descoperit si de tradus pe intelesul tuturor.


Vom invata impreuna cum se construieste un business, cum au reusit unii sa performeze, vom dezvalui ce interese sunt in Romania si ce profita de fapt acestei tari, dar si de ce ajung producatorii romani, spre exemplu, sa arunce tone de rosii, tone de ciuperci si mii de litri de lapte la gunoi, de ce nu au loc pe piata autohtonii sau de ce produsele romanesti sunt mai scumpe.

Toate acestea, si multe altele… pentru a reusi sa transformam Romania dintr-o tara de consum intr-o tara in care productia sa duduie.

Relansarea economica a Romaniei are nevoie de consens!

2 comentarii la “Money makes the world go round

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *