Mediocrii si lichelele conduc Romania

Cornel NISTORESCU
Am inceput sa inteleg de ce presedintele Romaniei n-a redactat si n-a initiat nici un proiect de tara. Nu stie si nu poate. Si nu-i pasa!
1990

Citez dintr-un articol din Libertatea, semnat de Valeriu Nicolae, cel care a aruncat o privire peste biografiile unor parlamentari: ”Am trecut atent prin peste 80 de CV-uri de deputati de la PNL si PSD. O parte dintre ei sunt tineri sau au intrat de tineri in politica mare, deputati inainte de 30 de ani. Nu am gasit inca un singur CV acceptabil. CV-urile tinerilor PNL si PSD sunt sinistre. Celelalte sunt, in zdrobitoarea lor majoritate, niste mizerii”.

Valeriu Nicolae publica mereu cite o analiza de CV. Cind dintr-o tabara, cind din cealalta.

”Sunt destule cazurile in care tinerele sperante, in timp ce sunt directori generali la firme private, consilieri locali, sefi de organizatie locala de tineret, directori de ONG-uri si membri in diferite AGA mai fac si o facultate, cursuri de leadership si cel putin un master. Toate in acelasi timp. Liderul PSD Simonis: de la director de bar la director al Aeroportului Timisoara, Alfred Simonis. seful din Parlament al PSD, domnul Simonis, a trecut de la pozitia de director la un bar, functie pe care o detine din primul an de facultate, firma cu zero angajati, la pozitia de director la Aeroportul Timisoara. La nici 27 de ani”.

Ce sa mai zici despre competenta, profesionalismul si conditia morala a lui Alfred Simonis, sef de grup PSD in Camera Deputatilor! Ce sa zici despre Glad Aurel Varga de la PNL?

”Perioada de tranzitie pana ajung in Parlament este o vanatoare ilara de diplome, cursuri, functii si titluri care de care mai pompoase, tampite sau dubioase. Singura lui calificare a fost liceul de sport si o bomba de universitate la Drept. Varga, PNL, ajunge in sapte consilii de administratie. inainte de a ajunge in Parlament la 30 de ani, domnul Glad Aurel Varga de la PNL infiinteaza noua ONG-uri toate finantate de stat si este in sapte consilii de administratie. A absolvit o batjocura de universitate” (Valeriu Nicolae).

Pe site-ul sau www.nutotei.ro, Valeriu Nicolae a aruncat o privire si pe CV-ul lui Marcel Vela, subinginer in sudura si lucrator in asigurari prin Banat:

”CV-ul domnului Vela ar provoca sughituri de ras sau niste scuipaturi in san oricarui sef de resurse umane. Impostor, tupeist, agramat, plin de el, legat de o multime de scandaluri de coruptie, decorat de Constantinescu in 2000 si de BOR in 2010 obtine in 2016 si un certificat de revolutionar caci CV-ul e mult prea subtirel pentru o pozitie ministeriala. Este acum ministrul liberal al MAI. Un cumpanas”.

Ce sa facem? Sa stam cu ochii pe el sau sa sapam adinc in afacerile imobiliare ale lui Marcel Vela de pe vremea cind era primar la Caransebes? Nenorocirea este ca ne aflam in fata unui fenomen care coplesete tara si viata politica. O invazie de impostori, de sarlatani si smecheri, de descurcareti si de panglicari, de infometati de putere, dar fara scoala, de bisnitari de bulevard, inclusiv valutisti si de odrasle de nomenclaturisti calareste tara, controleaza politica si parlamentul si invirte afacerile cu terenuri si restituirile de bunuri confiscate de comunisti. Elita Romaniei pentru urmatoarele decenii este alcatuita din gunoaie, santajisti, lepre si aventurieri norocosi. Nu mai avem oameni care sa conduca domenii dupa ce au performat intr-o cariera, sau, daca mai exista, ii marginalizam. Caracterul si reperele morale sunt fleacuri. Profesionalismul este mai rar decit ursuletul panda, iar rapitorul politic este omniprezent si domina parlamentul, guvernul si partidele politice. Ca sa supravietuiasca, micul functionar copiaza reteta succesului.

Raul Romaniei de azi vine de la preluarea treburilor publice de catre aventurieri, prosti, nepriceputi hulpavi si odrasle de generali si mahari comunisti. Prostocratia cu ifose, bine definita de Andrei Marga intr-o analiza soc, si-a creat eroii ei, regulile sale si are epoca ei. Ratatii si mediocrii conduc guvernul si tot ei si-au trimis oameni la presedintie! Intre Marcel Vela si Klaus Iohannis, Glad Aurel Varga sau Marcel Ciolacu nu este decit o diferenta de scaun. Adica de functie. Sunt la fel de pagubosi pentru tara!

Preluare de pe cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole