Legi care ar fi putut fi niste plase de siguranta sociala au fost blocate pe toate planurile

Gheorghe PIPEREA
In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti
1262

Reamintesc ca, pe vremuri, cand inca se potcoveau puricii cu 99 de ocale de fier si tot reuseau sa sara si sa de dea de trei ori de-a berbeleacul, am scris (iar senatorul Zamfir a initiat in Parlament) o lege care intentiona sa elimine, in ce-i priveste pe consumatori, caracterul de titlu executoriu al contractelor bancare, si sa le protejeze locuintele familiale contra executarilor silite abuzive.

Presedintele pesedist al Camerei Deputatilor a tinut legea in sertar, ca avea alte prioritati si, in plus, nu se cadea sa se puna rau cu bancile pentru o ‘lege a lui Piperea’.

Presedintele penelist al comisiei economice a aceleasi camere blocheaza parcursul legii, ca nu se poate sa ii incurce planurile de hiper-indatorare la banci a Romaniei pe care le coace fanstasticul ministru al finantelor.

Nota bene – legea plafonarii dobanzilor la credite zace la CCR, fiind atacata de alianta toxica si autodestructiva penele – usere (ce, credeati ca tocmai usere si-ar fi permis sa lipseasca din acest continuu si gretos elogiu la adresa bancilor?). Pronuntarea s-a amanat de vreo trei ori pana acum. E clar, nici pentru CCR astfel de legi nu sunt propritati; au contraire.

Iata ca aceaste legi, care ar fi putut fi niste plase de siguranta sociala (social security net) pentru debitorii care, in curand, vor fi evacuati din case, fie pe motiv de somaj, fie pe motiv de supra-indatorare si de chiar ruina personala cauzate, printre altele, de pandemie, au fost blocate pe toate planurile.

Celor vizati nu le mai ramane decat sa astepte de sub plapumioara ajutorul neprecupetit* al lui Citu, Orban si Arafat sau ajutor de la Doamne-ajuta.

*precupetii erau negustorii neonesti, venali, detestati de toti cei care traiau pe vremea lui Iisus. Sunt pictati in Biblie in culorile cele mai “interesante”. Sunt subiectii maniei sfinte a lui Iisus. Cuvantul asta, “neprecupetiti”, are nu numai un caracter vetust, ci si sensuri religioase profunde. A-i vedea pe acesti progresisti negri la suflet, care urasc Craciunul si bucuriile simple, traditionale, ale celor botezati crestini (sau ale credinciosilor. in general) utilizand acest cuvant, este tot atat de haios ca si atunci cand era aplaudat in deradere Ceausescu (un alt “progresist”, dar din secolul trecut) care il utiliza in exces in cuvantarile sale interminabile.

2 comentarii la “Legi care ar fi putut fi niste plase de siguranta sociala au fost blocate pe toate planurile

 1. Scuze D-le Pipera, dar am si eu ceva de transmis Presedintelui Camerei Deputatilor. Ciolacu: „…asa cum prevede legea,…”. Daca asa prevede legea, ce mai asteptati?. Legile nu se aplica pe Facebook, nici postand pe LUBA.Ro, nici pe la posturi TV, dar se pare ca AGENDA domniei voastre corespunde cu AGENDA chiriasului de la Cotroceni. Nu trebuie sa traiesti in Romania ca sa vezi gunoiul din interiorul politicului. Conturul unei tari il vezi cel mai bine din avion. Ce se vede din avion, nu poti sa vezi de la sol. V-am urmarit „activitatea” din moment ce vati plantat interimar in fruntea PSD-ului, si pe urma plantat in fruntea partidului. De la inceput am avut sentimentul ca agenda domniei voastre seamana al dracului de bine cu cea a hitleristului si a guWernului meu. Nu are rost sa va insir toate „masurile” luate pentru populatie si tara, nici sa va insir toate „masurile” luate impotriva derapajelor facute de guWern. Dar totusi va amintesc unele dintre ele:
  – ati girat GuWernul Meu, chiar daca ati avut majoritate , dar dorinta nazistului a fost prioritara pentru domnia voastra, in detrimentul poporului.
  – taraganarea motiunii de cenzura luni de zile, in timp ce Romania aluneca spre prapastie.
  – ati girat legile naziste ale lui Arafat, care dupa parerea mea sunt legi dintr-un lagar nazist, introducand toate bolile posibile ca fiind pericole pentru societate, si internarea obligatorie a pacientilor, si oricand GuWrenul poate declara pandemie in tara.
  – ati reusit sa indepartati din partid cei mai competenti parlamentari, sub pretextul „Dragnea”, dar defapt adevarul este invers, adica erau prea vocali impotriva dictaturii, prea patrioti, si fara schelete in dulap. Apropo, cate schelete aveti in dulap?.
  – ati adus in locul lor oamenii serviciilor, dedicati statului paralel.
  – trageti de timp pentru a nu se amana alegerile.
  – ce ati cerut in schimbul serviciilor puse pe tava nazistului, ati primit.
  – ati pus partidul la picioarele nazistului.
  Mocirla in care va scaldati, poate sa trezeasca si mortii, care se rasucesc in mormant, care au construit tara si au murit pentru ea. VOI politicienii sunteti o gloata de mafioti, pusi pe capatuiala, care calcati peste cadavre, si nu aveti curajul sa va uitati ce ati lasat si ce veti lasa in urma voastra: o tara vanduta, un popor destramat, bolnav si vandut. Asa sa va ajute D-zeu cat bine ati facut acestui popor, indiferent din ce mocirla faceti parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole