Laurentiu Baranga, terorismul, tortura si finantarile ilegale

Sorin ROSCA STANESCU
O lege a suveranitatii nationale?
1222

Explodeaza noi informatii legate de Laurentiu Baranga, cel care a tras pe sfoara, cu sprijinul statului subteran, o tara intreaga. Adica intreg statul nesubteran. Acest mare impostor, poate cel mai mare din ultimii 30 de ani, a detinut pozitii cheie in institutii extrem de importante, legate fara exceptie de siguranta nationala. In demersul editorial anterior am explicat ce a facut, cum a facut, de ce a facut si cu sprijnul cui a facut protejatul lui Ludovic Orban tot ceea ce a facut. Dar nu am explicat un singur lucru. De ce a fost lasat din brate de statul subteran? Cum de a fost abandonat? Ce s-a intamplat?

In perioada urmatoare, mai multi jurnalisti de investigatie si analisti sunt sigur ca vor sapa cat mai adanc si vor veni cu informatii noi, naucitoare, poate chiar devastatoare legate de modul in care functioneaza statul subteran si de ceea ce se intampla cand acesta defecteaza. Pana una alta insa avem noi elemente, de care nu putem sa nu tinem seama.

O dezvaluire ne-o furnizeaza Bogdan Tiberiu Iacob, intaiul arheolog al presei de investigatii din Romania. Detaliile sunt de-a dreptul bulversante. Bogdan Tiberiu Iacob ne readuce in atentie uriasul scandal al inchisorilor ilegale de pe teritoriul Romaniei, locatiile in care au fost detinuti si torturati prezumtivi sau reali teroristi. Unele dintre aceste locatii, contrar normelor de drept interne si normelor de drept international, au existat pe teritoriul Romaniei. Si oricat de mult au contestat autoritatile rezutatele colaborarii din acest domeniu dintre serviciile noastre secrete si CIA, pana la urma adevarul a iesit la iveala, iar Romania a fost condamnata la CEDO. Ei bine, una dintre principalele locatii destinate interogarii si torturarii prezumtivilor sau realilor teroristi a fost – unde credeti? Chiar in sediul ORNISS. Sub camuflajul ORNISS, institutie cheie in sistemul sigurantei nationale si a protejarii informatiilor NATO, a existat una dintre principalele locuri de detentie de acest fel. E logic de ce. Nu oricine putea intra si nu oricine putea fotgrafia sau investiga ORNISS. Cladirea a fost recunoscuta, identificata, iar probele in acest sens au fost administrate cu succes impotriva statului roman. Timp de 11 ani, numarul doi la ORNISS a fost nimeni altul decat Laurentiu Baranga. In plin scandal international si national legat de existenta-inexistenta acestor inchisori pe teritoriul Romaniei, el s-a aflat la butoane fix in cladirea care camufla inchisoarea si locul de tortura CIA. Va imaginati desigur cata incredere aveau atat statul subteran, cat si statul nesubteran in acest individ, care-si falsificase toate diplomele de studii. Si tocmai din acest motiv se pune intrebarea, la care nu raspunde nici Bogdan Tiberiu Iacob, ce forte au intervenit, astfel incat Laurentiu Baranga sa fie scapat din maini si abandonat in malaxorul Justitiei, care zilele trecute l-a arestat preventiv, iar in prezent il mentine in arest la domiciliu? La doar cateva zile dupa ce a fost decazut din pozitia extrem de importanta de sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, pe care cu generozitate i-a oferit-o Ludovic Orban. incerc eu un raspuns.

O asemenea afacere tenebroasa cum este cea a inchisorilor CIA ilegale de pe teritorul Romaniei a starnit, cum era si firesc, reactii puternice la nivelul Uniunii Europene. In acest sens, s-au implicat Germania si Franta, cele doua motoare economice si politice UE. La timpul potrivit, acestea au exercitat presiuni asupra statului roman, inclusiv prin intermediul autoritatilor de la Bruxelles, pentru a le determina sa recunoasca si sa isi asume implicarea in detinerea si torturarea ilegala a prezumtivilor teroristi. Autoritatile de la Bucuresti au rezistat insa acestor presiuni si nu au suflat un cuvant. Am toate motivele sa cred ca a sosit momentul rafuielii. intre Statele Unite si mai marii UE exista un conflict amplificat aproape in mod exponential sub administratia Donald Trump. Ma intreb daca nu care cumva aruncara pe tobogan a lui Laurentiu Baranga nu este si rezultatul cooperarii dintre doua dintre cele mai active servicii secrete pe teritoriul tarii noastre, cel german si cel francez, si care in mecanismul bila-manda-bila are drept obiectiv final aplicarea unei puternice lovituri sub centura serviciului secret de peste Ocean. Iar Laurentiu Baranga sa fi fost ales pe post de piatra in prastia care urma sa fie utilizata in acest sens. Pentru o asemenea cauza, el putea fi sacrificat prin deconspirare, compromitere si mazilire.

Un alt analist, Cozmin Gusa, dintr-o cu totul alta directie, vine si el cu dezvaluiri care par halucinante, dar care pot juca un rol cheie in acest serial. Este vorba de finantarea ilegala a Uniunii Salvati Bucurestiul transformata in Uniunea Salvati Romania din anul 2013, in pregatirea alegerilor locale si parlamentare. Autoritatea Electorala Permanenta a facut o plangere la Parchetul General, dupa ce a descoperit o asemenea finantare ilegala in valoare de 3 milioane de RON in beneficiul lui Nicusor Dan. Acuzatiile AEP sunt de delapidare, conflict de interese si spalare de bani. La intreaga operatiune, conform lui Gusa, ar fi participat agenti acoperiti SRI. Si acum vine o parte extrem de interesanta a acestei istorii. Probele converg asupra faptului ca suma de 3 milioane de RON ar fi fost sifonata de la o institutie necunoscuta marelui public. Se numeste ACIPNC. In traducere, Asociatia pentru Conservarea Integrala a Patrimoniului National si Cultural. In conducere se afa nimeni altcineva decat partenera de viata a lui Nicusor Dan, Loredana Gradinaru. Inevitabil, aceasta ancheta trebuia sa fie derulata, fie si partial, fix de catre autoritatea incredintata de Ludovic Orban lui Laurentiu Baranga. Adica de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. De ce s-ar fi grabit atat de mult si ar fi riscat atat de mult Ludovic Orban sa-l plaseze pe Baranga in fruntea acestei institutii, in conditiile in care se stia ca Justitia stabilise in mod definitiv ca personajul si-a falsificat toate diplomele, existand o prezumtie intemeiata ca este un infractor notoriu, daca nu ar fi existat un interes major al premierului de a-l salva pe Nicusor Dan? Este o ipoteza care trebuie si ea luata in calcul.

Nu exista in Romania un stat subteran unitar. Decat in rare momente. Statului subteran i se opune cu o energie din ce in ce mai slaba statul nesubteran. La randu sau, statul subteran, pastorit nu numai de forte interne, ci si de cei mai importati factori externi, este si el fragmentat din ce in ce mai profund, pe masura ce se deruleza confruntarea serviciilor secrete ale Uniunii Europene cu serviciile secrete din Statele Unite. In aceste conditii, nu este de mirare ca unii le arata altora pisica. De aceasta data, pisica a fost acest Laurentiu Baranga.

Sursa: Corectnews.com

2 comentarii la “Laurentiu Baranga, terorismul, tortura si finantarile ilegale

  1. Pe mine m-ar interesa sa stiu care e motivul pentru care a fost decorat de francezi preacinstitul Sorin Oprescu. De ce este „uitat” si sprijinit sa isi vada mai inainte de….oare cu se se ocupa de fapt, cetateanul S.O.?

    1. E bine că pe tine te interesează SO. De ce a fost decorat Klaus de austrieci și nemți , de ce a fost Kovesi decorata de francezi și de americani,de ce Coldea a fost decorat de francezi nu te intereseaza? Ăștia care ne fac inca agenda.
      Întrebarea e retorica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *