La ce blat ni s-a servit, oricum pica motiunea prin vot

Gheorghe PIPEREA
In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti
595

Constitutia este, in mod cu totul paradoxal, contradictorie in privinta conditiilor de cvorum si majoritate cerute Parlamentului pentru adoptarea legilor, hotararilor si notiunilor.

Ia priviti aici:

Art 67 Camera Deputatilor si Senatul adopta legi, hotarari si motiuni, in prezenta majoritatii membrilor.

Art 76 (2) Legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera.

Art 113 (1) Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

FOARTE IMPRECIS! Chiar DUBIOS.

De ce este importanta clarificarea?

Pai, majoritatea “deputatilor si senatorilor” se refera la toti parlamentarii, in timp ce majoritatea “celor prezenti din fiecare camera” se refera la parlamentarii care au catadicsit sa vina la munca in ziua adoptarii legii, hotararii sau motiunii.
Spre exemplu, azi, cvorumul (numarul minim de prezenti) necesar adoptarii unei hotarari referitoare la motiunea de cenzura a fost indeplinit daca ne referim la art.76 alin.(2), dar nu si daca ne referim la art.67!

Bine, la ce blat ni s-a servit, oricum pica motiunea prin vot, pentru ca art.113 pretinde majoritatea votului parlamentarilor indiferent de cvorum, afica 233 de voturi, ceea ce nu era in plan, desigur.

Dar parca art.76 este apt sa probeze si mai abitir blatul, nu credeti?

PS In acest moment, peste 66% din electorat (ma refer la clasa de mijloc, la profesiile liberale, la consumatori, la pensionarii lasati fara majorarea pensiei, la conservatori, la suveranisti) este fara reprezentare in Parlament. In acest moment, exista doar un partid unic, PSBR (partidul securistilir de “bine” din Romania), cu cateva sucursale cu diverse denumiri – pnl, psr, usr, pmp, pro-Romania. Iar acestia reprezinta doar corporatiile globale si captivii lor, adica cei pe care presa globalista ii denumeste “nou-normali”. Acesta este punctul de cotitura, de unde nu mai poate fi conceputa intoarcerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole