Korupzion, naturlich. Merkel si ministrul sau de Finante sunt anchetati

Gheorghe PIPEREA, avocat
883

Cancelarul german Merkel si ministrul sau de finante, Schulz, sunt anchetati de Parlamentul federal german in legatura cu falimentul companiei Wirecard, cauzat de o frauda financiara de 1,9 miliarde de euro. De observat ca, in plina derulare a acestei fraude, Merkel facea lobby pe langa autoritatile din China, prezentand Wirecard ca pe un mare gheseft tehnologic nemtesc, adica onest si de calitate (chestii care nu prea mai exista in Nemtia inca de pe vremea lui Helmuth Kohl, el insusi implicat in sponsorizari si donatii politice ilegale). Cu asemenea lobby, Wirecard ajunsese, in 2019, la o valoare de piata de 28 de miliarde euro. Ceea ce, de altfel, a dus la implicatii si ramificatii pernicioase in intregul sistem bancar european, nu doar in Germania.
Reuters reaminteste 2 lucruri esentiale in legatura cu afacerea penalo – falimentara Wirecard: (i) ca sistemul „revolutionar” de plati electronice operat de Wirecard a inceput in domeniul jocurilor de noroc si al filmelor porno; (ii) ca avertizorii de integritate si ziaristii de la Financial Times care au atras atentia inca din 2019 asupra toxicitatii Wirecard au fost persecutati, santajati sau intimidati de sistemul politic german, ghidonat cu mana forte de Merkel.
Aparent fara legatura, reamintesc ca si ministrul german al sanatatii este anchetat (doar politic si jurnalistic, deocamdata) pentru conflicte de interese, intrucat s-a dovedit ca sotul sau facea afaceri cu dispozitive sanitare, inclusiv cu sfintele masti.
Care este elementul comun?
Korupzion, naturlich.
Inainte de 2000, chiar si un zvon relativ la asemenea fapte ar fi dus la demisia automata si, apoi, la anchetarea politicianului in cauza. Ca asa era nemteste.
Azi, insa, cu sau fara acoperirea plandemiei, politicienii germani nu mai pleaca imediat din functiile publice. Dimpotriva, se dedau la acte de santaj, intimidare si persecutii pentru a continua sa infecteze economia si societatea cu practicile lor politice si comerciale incorecte.
Politicienii germani nu uita, desigur, sa atraga mereu atentia si sa sufle in goarna propagandistica a mass-media main stream ca politicienii din tarile pricajite ale UE, par egzamplu, Romania, sunt a priori suspecti de korupzion (exceptand cazurile vatafilor si iobagilor lor), ceea ce face ca acest verdict colectiv sa iradieze catre multimea cetatenilor acestor tari. Suntem, toti, „taguiti” cu aceasta stampila, asa cum suntem toti suspectati de spalare de bani, afaceri cu rusii sau cu chinezii, negationism, incorectutudine politica etc., chit ca cei mai multi dintre noi nu indraznim sa ne gandim macar la astfel de lucruri. Ne platim taxele si impozitele la timp, ne facem treaba chiar impotriva asteptarilor prostocratiei, ba chiar respectam regulile ilegale impuse de impostorii de la putere. Cu toate acestea suntem suspecti, toti. Ca asa se intampla cand escrocii se ascund sub o mare de umbrele, dupa ce au strigat „hotii, prindeti hotii”, distragand atentia tuturor.

2 comentarii la “Korupzion, naturlich. Merkel si ministrul sau de Finante sunt anchetati

  1. @Deci , dacă imunitatea globală e aia care este, cantitate măsurabilă, repartizată întregii populații, că persoanele mai în vârstă fac observația că în vremurile de altă dată, când erau tineri și lumea mai puțină ,lumea era și mai sănătoasă, sau ca la parlament și alte funcții cu imunitate despre care se știe câți sunt și care este imunitatea, că Liviu Dragnea este printre puținii politicieni care a solicitat ca politicienii să lucreze fără imunități speciale, deci dacă imunitatea este în cantitate măsurabilă la nivel global, ca o mărime fizică, cum ați considera că influențează vaccinurile „redistribuirea imunității” între vaccinați și nevaccinați, ?

  2. @ Dacă, conform teoriei sistemelor închise, legea conservării energiei, imunitatea colectivă este o cantitate măsurabilă constantă asupra căreia se poate interveni pentru a fi repartizată, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *