Korupzion, naturlich. Merkel si ministrul sau de Finante sunt anchetati

Gheorghe PIPEREA, avocat
2350

Cancelarul german Merkel si ministrul sau de finante, Schulz, sunt anchetati de Parlamentul federal german in legatura cu falimentul companiei Wirecard, cauzat de o frauda financiara de 1,9 miliarde de euro. De observat ca, in plina derulare a acestei fraude, Merkel facea lobby pe langa autoritatile din China, prezentand Wirecard ca pe un mare gheseft tehnologic nemtesc, adica onest si de calitate (chestii care nu prea mai exista in Nemtia inca de pe vremea lui Helmuth Kohl, el insusi implicat in sponsorizari si donatii politice ilegale). Cu asemenea lobby, Wirecard ajunsese, in 2019, la o valoare de piata de 28 de miliarde euro. Ceea ce, de altfel, a dus la implicatii si ramificatii pernicioase in intregul sistem bancar european, nu doar in Germania.
Reuters reaminteste 2 lucruri esentiale in legatura cu afacerea penalo – falimentara Wirecard: (i) ca sistemul „revolutionar” de plati electronice operat de Wirecard a inceput in domeniul jocurilor de noroc si al filmelor porno; (ii) ca avertizorii de integritate si ziaristii de la Financial Times care au atras atentia inca din 2019 asupra toxicitatii Wirecard au fost persecutati, santajati sau intimidati de sistemul politic german, ghidonat cu mana forte de Merkel.
Aparent fara legatura, reamintesc ca si ministrul german al sanatatii este anchetat (doar politic si jurnalistic, deocamdata) pentru conflicte de interese, intrucat s-a dovedit ca sotul sau facea afaceri cu dispozitive sanitare, inclusiv cu sfintele masti.
Care este elementul comun?
Korupzion, naturlich.
Inainte de 2000, chiar si un zvon relativ la asemenea fapte ar fi dus la demisia automata si, apoi, la anchetarea politicianului in cauza. Ca asa era nemteste.
Azi, insa, cu sau fara acoperirea plandemiei, politicienii germani nu mai pleaca imediat din functiile publice. Dimpotriva, se dedau la acte de santaj, intimidare si persecutii pentru a continua sa infecteze economia si societatea cu practicile lor politice si comerciale incorecte.
Politicienii germani nu uita, desigur, sa atraga mereu atentia si sa sufle in goarna propagandistica a mass-media main stream ca politicienii din tarile pricajite ale UE, par egzamplu, Romania, sunt a priori suspecti de korupzion (exceptand cazurile vatafilor si iobagilor lor), ceea ce face ca acest verdict colectiv sa iradieze catre multimea cetatenilor acestor tari. Suntem, toti, „taguiti” cu aceasta stampila, asa cum suntem toti suspectati de spalare de bani, afaceri cu rusii sau cu chinezii, negationism, incorectutudine politica etc., chit ca cei mai multi dintre noi nu indraznim sa ne gandim macar la astfel de lucruri. Ne platim taxele si impozitele la timp, ne facem treaba chiar impotriva asteptarilor prostocratiei, ba chiar respectam regulile ilegale impuse de impostorii de la putere. Cu toate acestea suntem suspecti, toti. Ca asa se intampla cand escrocii se ascund sub o mare de umbrele, dupa ce au strigat „hotii, prindeti hotii”, distragand atentia tuturor.

3 comentarii la “Korupzion, naturlich. Merkel si ministrul sau de Finante sunt anchetati

  1. @Deci , dacă imunitatea globală e aia care este, cantitate măsurabilă, repartizată întregii populații, că persoanele mai în vârstă fac observația că în vremurile de altă dată, când erau tineri și lumea mai puțină ,lumea era și mai sănătoasă, sau ca la parlament și alte funcții cu imunitate despre care se știe câți sunt și care este imunitatea, că Liviu Dragnea este printre puținii politicieni care a solicitat ca politicienii să lucreze fără imunități speciale, deci dacă imunitatea este în cantitate măsurabilă la nivel global, ca o mărime fizică, cum ați considera că influențează vaccinurile „redistribuirea imunității” între vaccinați și nevaccinați, ?

  2. @ Dacă, conform teoriei sistemelor închise, legea conservării energiei, imunitatea colectivă este o cantitate măsurabilă constantă asupra căreia se poate interveni pentru a fi repartizată, ?

  3. Se intimpla pt ca romanii n-au avut un grup de intelectuali capabili sa le raspunda strainilor si sa le opuna rezistenta. Respectivii au stiut f bine ca asta se va intimpla, ca doar nu degeaba i-au dat bani lui Ceausescu de-o industrializare, pe care au fost siguri c-o pot pune la pamint, mai ales ca le era clar cu cine au de-a face. Mult timp, mai toti romanii au crezut in legendele timpe ale vestului luminos, cu civilizati si avansati. In plus, Romania nu dispune de un popor informat, pe care sa te poti baza. Mare parte dintre romani pot fi folositi, fara efort, ca masa de manevra, asa ca sperantele ca ceva sa devina altfel sint nule. Ca-n Germania ar fi altceva dupa anul 2000 este o simpla iluzie a celor care nu cunosc amanuntele necesare despre acest stat fictiune, numit Germania. Wirecard, cu doar 1,9 mrd €, nu este cine stie ce caz. In vest se „ratacesc” sume mult mai mari! Numai la constructia aeroportului din Berlin s-au ratacit, acesta este cuvintul folosit in vest, aprox 5 miliarde, despre care nimeni nu stie sa spuna absolut nimic si nici nu exista cineva care sa caute aceasta suma. La receptionarea acestei constructii s-au gasit peste 40000 de greseli si a existat propunerea pt demolarea acestuia si construirea altuia, vis a vis. Si pot continua la nesfirsit cu insirarea unor astfel de exemple. Ma rezum, totusi, la a adauga ca Deutsche Bahn a realizat toate constructiile, dupa RM II, cu dublul sumelor calculate anterior. Exista o lege care le permite! Nu voi scrie despre aceasta, deoacere, romanii, sint f multumiti cu putinul pe care-l cunosc, crezind ca rastoarna lumea cu ceea ce stiu. Domnul Pipirea a citit putin, iar in plus nu cunoaste unde anume sa se uite si ce poate afla peste ceea ce vede la prima privire. Spahn este un pic deranjat, pt ca dorea sa se bage in fata, pe postul care devine vacant, acela de cancelar, unde s-a hotarit ca trebuie sa fie pusa Baerbock, o individa aflata pe lista lui Schwab si indragita de Soros. Ce-a fost mehrkill, dar ce-i asta! Europa aflata pe mina unei triplete feminine de cosmar, va dispare fara sa lase urme!
    Este tragic faptul ca Romania nu are jurnalisti! Nici unul nu stie despre ce anume vorbeste, iar pe deasupra n-au inteles ca un jurnalist trebuie sa fie in lume, printre oameni, daca vrea sa afle ceea ce ar trebui sa stie. La noi asa numitii jurnalisti au impresia ca sint un fel de nobili, asa c-au pus-o de-o casta, izolata total de societate, devenind usor de influentat si condus. Sa ne miram de ceea ce-am ajuns?! Pe linga Spahn, care este doar Kaufmann, fost lobist farma, mai sint implicati in astfel de “afaceri” si alti 39 de politicieni. Nu se intimpla nimic daca stai pe linia care trebuie. Daca incerci altceva, intri in gura presei, iar apoi, pe mina justitiei. Asa-i in vest!
    Sa ne amintim ca pina s-a aflat ca Wieler, seful RKI, este veterinar, iar Drosten, sef Charite, un individ cu un doctorat alfat intr-o ceata a incertitudinilor, au trecut multe luni de zile. Sint convins ca aceasta stire i-a fost livrata celui care a anuntat acest lucru, deoarece jurnalistul roman nu se uita la astfel de lucruri si nici la lagaturile pe care le au anumite persoane aflate in functie, pt ca superficialitatea ne caracterizeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole