Ipocrizia ingroapa Romania

Gelu DIACONU
Cand ipocrizia bate impostura
767

Am lasat sa treaca cateva zile de la comunicatul (in fapt un dur avertisment) agentiei S&P privind mentinerea perspectivei negative asupra finantelor publice. Am dorit sa vad reactia impricinatilor, adica a fostilor si a actualilor guvernanti.
Rar mi-a fost dat sa vad o mai gretoasa ipocrizie.

Cine cunoaste realitatea si intelege semnificatia comunicatului S&P realizeaza gravitatea situatiei.

Dupa Grecia, un alt stat membru al UE este pe calea colapsului. Sigur ca nivelul sarcinii datoriei publice este inca redus, insa cresterea acestuia este galopanta in lipsa masurilor de sporire a veniturilor si de reducere a cheltuielilor statului.

PSD-ul se lauda ca a facut si a dres, ca a crescut si a imbunatatit, ca, in general, are solutii pentru orice. In fapt, desemnand o gasca de iresponsabili la guvernare, unita in jurul lui Dragnea, acestia sunt autorii dezastrului finantelor publice.

PNL-ul, cu un Citu flamboaiant in bezmeticeala, au desavarsit dezastrul. Nicio masura semnificativa pentru a opri deprecierea finantelor publice.
Doar cu o gargara acuzatoare la adresa PSD, actualii guvernanti se dovedesc a fi neputinciosi, uneori chiar la limita penibilului.

Cu un ANAF paralizat de coteriile politice, cu privilegiile imbuibatilor bugetari mentinute, cu un sistem fiscal inechitabil si cu economia pusa pe butuci de pandemia transformata in isterie, drumul spre “junk/gunoi” este mai sigur ca niciodata.

Din prima clipa a citirii programului de guvernare PSD si pana astazi, am avertizat public consecvent ca vom ajunge aici.

1 comentariu la “Ipocrizia ingroapa Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole