Inteleg ca starea de alerta va dura pana pe la finalul lui 2020 – inceputul lui 2021

Gheorghe PIPEREA
In perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipariti
1757

Starea de alerta se prelungeste cu inca o luna. Cel putin o luna. Luandu-ma dupa planurile ministrului de la invatamant, care vrea sa amplaseze corturi si containere in curtea scolii, pentru a asigura “distantarea sociala” in scoli, precum si dupa sfatosii din spitalele de infectioase, care ne invata cum sa ne obisnuim cu noua normalitate, adica masca pe fata a la chinoise si segregarea sociala a la Alabama 1961, inteleg ca, de fapt, starea de alerta va dura pana pe la finalul lui 2020 – inceputul lui 2021.

Aveti sperante ca parlamentul va respinge noua hotarare a guvernului Orban de prelungire a starii de alerta? Eu nu. Prea mult securism pe acolo si, in plus, deja herr prezident i-a amenintat voalat pe “domnii parlamentari” sa nu cumva sa iasa din rand si sa voteze contra diktatului sau de azi.

Cel mult putem spera ca justitia va fi mai inteleapta si adecvata trendului global (nota – pana si OMS spune azi ca guvernele trebuie sa se concentreze pe pacientii cu semne vizibile de boala, si nu pe asimptomatici, iar purtarea mastii de protectie nu este indicata decat in situatii foarte speciale, dar nici atunci nefiind in totalitate protectiva).

Deocamdata, asteptam sa vedem ce va spune Curtea de apel Bucuresti, in dosarul pe care l-am avut azi.

Pana atunci, purtarea mastii la examen, in institutii publice, in spatii inchise, precum si termoscanarea, sunt absurditati cu care trebuie sa ne confruntam in continuare (desi reglementarile care le impun sunt ilegale). De asemenea, oamenii trebuie sa se teama in continuare de arestul medical, chiar daca sunt asimptomatici (adica, nu au semne de boala), caci asa e la noi, ca la nimenea.
Poate lumea isi da seama, totusi, intre timp, ca au pus pe soclu statuile gresite.

PS O stire despre corporatisti, cei mai aprigi sustinatori ai eroismului de tip #statiacasa: sunt estimari ca in jur de 20% dintre ei sunt deja in somaj; va dati seama ce inseamna asta pentru o zona ca Pipera, de exemplu, unde lucreaza peste 250 de mii de corporatisti? Inseamna ca 50 de mii de corporatisti nu mai au job acolo, inseamna ca sunt cu 50 de mii de clienti de fast food, pub, mall, uber, glovo etc. mai putini. In ritmul asta, pana la ridicarea starii de alerta (estimez decembrie 2020 – ianuarie 2021) vor mai ramane doar jumatate din joburi in acea zona. Plus zeci de mii de falimente de IMM-uri si chiar falimentul cel putin al unui mall.

1 comentariu la “Inteleg ca starea de alerta va dura pana pe la finalul lui 2020 – inceputul lui 2021

  1. Starea de alerta va dura pana in momentul cand Romania va fi declarata oficial COLONIE. A mai ramas putin din tara, iar pentru acel putin, au nevoie de timp ca sa vanda. Ieri am auzit ca se vorbea de portul Constanta, punct strategic, dar ce ma mir, ca doar si apa, gazul, curentul sunt puncte strategice si totusi date pe mana strainilor. Dar ce mai conteaza pentru ei, important este sa ramana sclavii, care nu au nici UN drept, nu le apartine nimic. Mai cunoaste cineva o tara vanduta ca Romania?. Eu nu cunosc, dar stiu ca fiecare tara ARE un popor care isi apara interesele. ” Romania este o tara frumoasa, pacat ca este locuita”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole