Institutiile de control trebuie sa actioneze

Laura VICOL, deputat

sursa foto: facebook Laura Vicol

1395

Saptamanile trecute am fost cu totii surprinsi de cresterea alarmanta a preturilor la carburanti. In aceste zile, ne confruntam cu o crestere treptata a preturilor la alimentele de baza. Iar toate aceste scumpiri se suprapun peste ceea ce este, de luni de zile, o criza a preturilor la energie.


Romanii sunt asigurati de autoritati ca aceste cresteri de preturi sunt artificiale, ca nu exista probleme cu stocurile de carburanti sau cu cele de alimente. Iar aceste asigurari, absolut corecte si necesare, sunt dublate de apeluri catre oameni sa nu cada in plasa actiunilor de propaganda, care vizeaza destabilizarea societatii, prin inducerea panicii. Sunt de acord cu toate aceste semnale pe care Guvernul si alte autoritati le transmit si fac si eu un apel catre romani sa evite minciunile si propaganda menite sa ne destabilizeze si sa ne dezbine.
Dar, dincolo de asta, trebuie sa intelegem cu totii ca, atunci cand preturile cresc nejustificat, aceste cresteri sunt cat se poate de reale, nu propaganda. Ele sunt facute de oameni si de companii care considera ca situatia complicata din prezent este o oportunitate sau, mai degraba, un pretext perfect sa ia decizii care le cresc in mod incorect profiturile.
La fel de grava ca propaganda este si lacomia, mai ales cand pentru satisfacerea ei se ”musca” dintr-o societate in care oamenii depun eforturi pentru a trai decent.

Prin urmare, cred ca este absolut necesar ca, dincolo de lupta cu propaganda, sa existe actiuni clare din partea autoritatilor de control prin care sa fie descurajate comportamentele speculative ale agentilor economici. Autoritatile au o datorie fata de romani sa ii protejeze, o datorie care trebuie indeplinita cu si mai multa determinare si celeritate acum, cand vorbim despre o situatie care genereaza foarte multe vulnerabilitati.
Oamenii trebuie sa simta ca aceasta datorie este indeplinita cu prisosinta pentru ca, apropo de proganda, stim multi dintre noi ca exista interes din partea celor care nu sunt prietenii Romaniei de a-i convinge pe romani ca guvernarea i-a uitat in aceasta perioada grea, ca atentia se duce exclusiv catre alte lucruri. Aceasta propaganda nu poate fi combatuta decat prin actiuni ferme, in sensul celor la care am facut apel aici.

sursa: Camera Deputatilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole