Inca o “performanta” marca Guvernul Orban PNL si fantasticul premier dezertor Citu

Marius BUDAI
Pensionarii si reprezentantii HORECA au fost cei mai mintiti si umiliti de catre Guvernarea Dreptei Unite!
392

Incompetenta Guvernului Orban PNL loveste puternic in puterea de cumparare a cetatenilor romani. Inflatia creste, puterea de cumparare a romanilor scade.

Astazi INS a anuntat o inflatie calculata pe baza IPC de 2,7%. Romania are a patra cea mai mare inflatie dintre tarile UE, conform Eurostat (metodologie IAPC).

Cresterea inflatiei pe fondul lipsei de masuri de crestere a veniturilor inseamna scaderea puterii de cumparare a romanilor. In plus, deprecierea cursului de schimb leu/euro la maxime istorice pune presiune pe cresterea ratelor bancare, pe chirii si facturile la utilitati, care sunt exprimate in euro.

Guvernul actual nu a facut nimic pentru sprijinirea veniturilor populatiei si cresterea puterii de cumparare a acestora. in timpul ultimei guvernari social-democrate, ianuarie 2017 – octombrie 2019, puterea de cumparare a castigului salarial mediu net a crescut cu 25%, iar cresterea puterii de cumparare a punctului de pensie a fost de 35%.

Guvernul actual nu respecta legea privind cresterea punctului de pensie cu 40% si nici pe cea a dublarii alocatiilor pentru copii. in plus, nu respecta legea privind majorarea salariilor profesorilor, crestere ce trebuia sa fie implementata incepand cu 1 septembrie 2020.

Puterea de cumparare scade in Romania. Daca vom lua exemplul pensionarilor, vom vedea ca asa zisa “marire” a pensiilor cu 14% (de fapt taierea cu doua treimi a procentului prevazut de lege pentru cresterea pensiilor) nu acopera nici macar inflatia din perioada octombrie 2019 – pana in prezent, la produsele de baza pe care le consuma pensionarii Romaniei. Doar de la inceputul acestui an, preturile la alimente de baza au crescut cu 15% la fasole boabe si alte leguminoase, 16% la fructe proaspete, 13% la citrice, 7% la faina dar si 12% la servicii postale. si asta in conditiile in care Statistica nu inregistreaza cresterea reala de preturi resimtita de pensionarii romani la medicamente, utilitati si alimente de baza. Aceasta este mult mai mare.

Cei 5 milioane de pensionari romani au fost pacaliti de Guvernul Orban PNL. Li s-a promis ca se va aplica cresterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie dar cu 2 saptamani inainte de majorare li s-a spus ca nu sunt bani pentru ei. Ceea ce se poate observa este ca 14% din septembrie este mai putin decat cresterea preturilor la alimentele de baza. Astfel, pensionarii romani au fost pacaliti.

Doua intrebari pentru fantasticul premier dezertor Citu:

1. Daca pentru pensionari, copii si profesori nu s-au mai gasit bani in buget, pentru despagubiri, pentru fondul de rezerva, pentru 3 companii care asigura creditul comercial, pentru a sustine mall-urile si festivalurile de muzica, cum s-au gasit bani?

2. Daca pentru pensionari nu s-au mai gasit bani in buget, de ce ati taiat, la rectificarea bugetara, 6,8 MILIARDE de lei din bugetul Ministerului Muncii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole