Habarnisme ale neprihanitilor aflati la guvernare

Eugen TEODOROVICI, fost ministru de Finante
In ”bula” lui Citu, romanii traiesc “fantastik”. Chiar asa?
990

Habarnisme ale neprihanitilor aflati la guvernare sau cum sa distrugi, si din pix, turismul romanesc.

Cu un buget foarte intarziat si tinut la secret (desi legea bugetului trebuia insusita de Guvern si prezentata Parlamentului spre aprobare, fara a depasi 31 decembrie 2020), apar primele informatii, din ce in ce mai ingrijoratoare. Schita bugetului arata cam asa: austeritate – totul se taie.

Prin eliminarea voucherelor de vacanta, turismul romanesc ia calea falimentului, dar cui ii mai pasa.

Ma intreb: cum este posibil ca in acest guvern de coalitie sa nu gandeasca nimeni pro-business. Aceste vouchere nu trebuiau eliminate, dimpotriva, voucherele trebuiau acordate atat bugetarilor, cat si angajatilor din mediul privat si pensionarilor.

De ce? In primul rand, pentru a sustine turismul romanesc, dar si pentru a incerca o echilibrare logica intre salariul unui bugetar si cel al unui angajat in mediul privat. Este o masura corecta, care ar aduce beneficii bugetului de stat, antreprenorilor si angajatilor. Desigur, se poate discuta extinderea utilizarii acestor vouchere de la industria hoteliera, asa cum este azi, la exemple precum: horeca, achizitionarea de produse agro-alimentare, analize, interventii si tratamente medicale, etc.

Dar cum in actualul guvern toti vad ”gauri” si sunt sunt chititi pe taieri, nu-i de mirare ca se iau astfel de masuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole