Guvernul PNL-USR-PLUS cere bani de la UE pentru inghetarea pensiilor

Marius BUDAI, fost ministru al Muncii
Pensionarii si reprezentantii HORECA au fost cei mai mintiti si umiliti de catre Guvernarea Dreptei Unite!
421

Guvernul PNL-USR-PLUS cere 100 de milioane de euro, de la UE, care sa fie cheltuiti pentru inghetarea pensiilor, marirea stagiului de cotizare si a varstei de pensionare!

Astfel, potrivit proiectului, digitalizarea si informatizarea Casei Nationale de Pensii Publice sunt estimate la 100 de milioane de euro, dintre care 4 milioane de euro sunt destinati Bancii Mondiale, pentru intocmirea proiectului.

Relicentierea aplicatiilor deja folosite, de la o anumita companie, este estimata la alte 3 milioane de euro.

Emiterea de taloane electronice de pensie este estimata la alte 2 milioane de euro, in conditiile in care majoritatea pensionarilor romani, cu precadere din mediul rural, preorasenesc, dar, intr-o oarecare masura, si urban nu are acces la Internet, nu detine mijloace electronice performante si nici cunostintele necesare accesarii acestuia.

Inlocuirea unor aplicatii mai costa 3,8 milioane de euro, alte licente – 5 milioane de euro, sistemul informatic integrat – 23 de milioane de euro, securitatea cibernetica – 14 milioane de euro si tot asa.

Toate acestea pentru ca varsta de pensionare sa fie marita la 70 de ani, vechimea pentru pensionarea anticipata sa devina 43 de ani (35 de ani stagiul complet, plus 8 ani), iar pensiile sa fie inghetate!

Si pentru ca tot spuneau ca nu au bani de pensii si deficitul la bugetul de asigurari sociale s-a marit, au gasit si „solutia”. Adica, iau mai multi bani din pilonul I si ii muta la pilonul II, marind contributia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *