Guvernul Orban a inchis Romania. Ca pe o conserva

Sorin Rosca STANESCU
Caracatita Arafat
1474

Am avertizat de nenumarate ori acest Guvern ca greseste profund. Ca nu a luat cele mai adecvate masuri pentru combatarea pandemiei. Ca a facut erori de nescuzat. Care pana la urma au determinat ca populatia sa-i retraga increderea acordata. Si-l avertizez in continuare pe Klaus Iohannis, avertizez si conducerea PNL, ca Ludovic Orban trebuie debarcat imediat. Macar acum, in ceasul al 12-lea, cand, din vina acestui Guvern, Romania este inchisa ca o conserva.

Prostia, incapatanarea si reaua credinta agraveaza pandemia. Pentru ca, toate la un loc, au creat o criza de incredere fara precedent. Iar in absenta increderii, nu mai functioneaza niciuna dintre masurile menite sa protejeze populatia. si nici sistemul coercitiv nu mai rezista presiunilor. La fel cum si sistemul medical e pe cale de a colapsa.

Romania a fost unul dintre primele state din lume avertizate inca din noiembrie anul trecut de serviciile secrete din Statele Unite asupra pericolului declansarii actualei pandemii. Iar autoritatile, presedintele si Guvernul nu au luat nicio masura. La sfarsitul anului trecut, Klaus Iohannis si Ludovic Orban erau preocupati exclusiv de declansarea alegerilor anticipate. De altfel, presedintele i-a luat in raspar in ianuarie si februarie pe jurnalistii care-i puneau intrebari legate de pericolul propagarii coronavirusului. La scurt timp dupa ce criza s-a declansat, Ludovic Orban a refuzat sa achizitioneze testere si, in primul rand din acest motiv, evolutia pandemiei nu a putut fi corect masurata. Se poate spune fara a exagera ca o parte din victimele coronavirusului, incluzandu-i in aceasta categorie si pe cei care s-au imbolnavit si apoi s-au vindecat, dar au ramas cu sechele, cad in raspunderea lui Ludovic Orban. Cu atat mai mult cu cat autoritatile s-au miscat neingaduit de incet, apoi neingaduit de neprofesionist si de pripit in ceea ce priveste achizitionarea de masti si de aparatura de specialitate. Iar mastile neconforme, adica 90% din ceea ce exista pe piata conform Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor, cad tot pe constiinta Guvernului Orban. O cauza a propagarii pandemiei este si modul defectuos, uneori chiar scandalos, in care au functionat Directiile de Sanatate Publica. Acestea au fost transformate in sinecuri pentru clientela de partid. In loc sa fie incadrate cu profesionisti de prima mana. Si acest tip de amatorism a costat vieti.

In fine, Guvernul Orban, daca va amintiti, sustinut fiind si de Klaus Iohannis, s-a batut de multe ori cu caramida in piept, informandu-ne in mod fals ca, prin masurile adoptate, populatia din Romania a trecut cu bine peste pandemie, fiind una dintre tarile cele mai performante din Europa sub aspectul masurilor luate, iar romanii au fost informati in mod fals ca acesta tara coboara plina de veselie de pe „platou”. Si acest scenariu vehiculat a fost tot un fals. Romania a avut cele mai slabe rezultate in prima faza a pandemiei in comparatie cu toate celelalte state din regiune. Dar lui Klaus Iohannis si lui Ludovic Orban le-a convenit sa ne puna in antiteza cu Franta, cu Italia si cu Spania. Acest scenariu a avut efectul unor termite, care au subrezit vigilenta populatiei.

Masurile luate ulterior, cand s-a trecut de la starea de urgenta la starea de alerta, au fost la fel de abuzive, la fel de neinspirate, la fel de gresite ca si cele luate anterior. si, in final, Ludovic Orban si sustinatorii sai din staff-ul PNL au gasit de cuviinta sa acuze in mod repetat Curtea Constitutionala, care, vezi Doamne, s-ar fi facut responsabila de resuscitarea pandemiei. in timp ce Klaus Iohannis a continuat sa lanseze acuzatii grave la adresa PSD.

Fapt este ca, in prezent, Romania se afla pe primele locuri in Uniunea Europeana din punctul de vedere al amplorii pandemiei, ritmul imbolnavirilor creste exponential, iar spitalele Covid nu mai fac fata situatiei. Intre timp, sacrificarea a sute de mii de bolnavi, care au fost lipsiti de tratamentele adecvate, pentru ca, in mod irational, o buna parte a retelei sanitare a fost dezafectata, s-a dovedit a fi inutila.

Inspaimantate de statisticile oficiale de la Buucresti, rand pe rand, statele europene ne trantesc usa in nas. Cu o viteza ametitoare, Romania se transforma intr-o conserva, din care practic nu se va mai putea iesi. si asta in timp ce in statiunile de vacanta, in special in cele de pe litoral, veselia imprudenta, extrem de periculoasa, este in toi. Si asta se intampla tot fiindca oamenii nu mai au incredere in ceea ce le spune acest Guvern.

Singura solutie este ca Guvernul Orban sa-si faca bagajele si sa plece acasa. Sa vina alt Guvern. Oricare altul va beneficia la inceput de un grad mai inalt de incredere din partea populatiei. Si, in consecinta, vor putea fi luate si chiar aplicate masurile adecvate. Daca este necesar sa reintram in starea de urgenta – si eu cred ca este necesar, pentru ca astazi situatia este mult mai grava decat a fost sub cele doua perioade de urgenta – aceasta masura, care poate ar fi salvatoare pentru mii si mii de romani, este imposibil de luat fara ca oamenii sa iasa in strada la proteste, atata timp cat la butoane se afla Guvernul Orban.

Sursa: Corectnews.com

2 comentarii la “Guvernul Orban a inchis Romania. Ca pe o conserva

  1. Eu am o obiectie.PNL/Orban nu este guvern legitim al Romaniie, grupareademare crimianlșitate socio economica PNL/Orban /Iogannis este cea care a instituit prin membrii sai , fosti PDL /Basescu ctatul mafiot, iar acum au institutionalizat nazismul in tara.Si atunci desre ce guvern PĂNL se vorbeste daca, in prezent s-acatarat in palatul Victoria prin terorism de sorginte stalinsit/nazista impotriva guvernului legitim al tarii?

  2. „Prostia, incapatanarea si reaua credinta agraveaza pandemia.” Nu este incapatanare, nici rea credinta, nici prostie (cum zic altii). Dinctatorul este executantul stapanilor straini, iar guWernul meu executa ordinele dictatorului. Romania fa fi inchisa pana la finalizarea tehnologiilor de ultima ora, pentru servirea pe tava a Romaniei. Strainii care vor veni sa finalizeze vanzarea-cumpararea, au nevoie de o tehnologie avansata, autostrazi ca la ei, si sclavi cat cuprinde. Prioritatea Dictatorului este tehnologizarea Romaniei, unde se duce tot imprumutul luat de neo-nazistul Catu, care nu da socoteala nimanui. Nu prea inteleg cum vor instala antene 5G pe WC-urile din curte, nici cum va merge tanti Maria la piata cu criptomonede, si nici cum bade Gheorghe va folosi roboti cu inteligenta artificiala. Si acum lasand gluma la o parte, poporul roman ar trebui sa se trezeasca, pana nu este prea tarziu. Tehnologizarea in ritmul impus de SUS, va duce la 2 clasa sociale: bogati si sclavi. Nu cred ca Romania este pregatita, tinand cont ca alte tari mai avansate, nu au implementat ce se preconizeaza in Romania, dar tinand cont ca tara nu mai apartine poporului, strainii au mana libera, iar romanii mainile legate. ” Romania este o tara frumoasa si bogata, pacat ca este locuita”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole