Guvernul isi instruieste europarlamentarii sa voteze impotriva romanilor

Stefan Radu OPREA, senator
Vedem un esec in cazul liberalizarii pietelor de enegie si gaze
2757

Ziua mondiala a salariului minim pe economie!

Avem nevoie in Romania de un salariu minim pe economie? Da, cu certitudine.

Salariul minim brut este astazi de 2.300 de lei, majorat in timpul guvernarii PSD. Atunci un milion de romani au iesit din starea de saracie. Putini isi mai aduc aminte ca salariul minim brut in 2017 era 1.250 lei.

1,7 milioane de angajati, adica o treime din numarul total al lucratorilor, sunt platiti cu salariul minim pe economie.

Din pacate, exceptia s-a transformat in regula. De aceea, PSD a depus in Parlament un proiect de lege prin care angajatul sa fie platit cu salariul minim maxim 24 de luni. Angajatorul este stimulat sa investeasca in calificarea lucratorilor si astfel sa poata fi incadrati ulterior la un nivel de salarizare mai mare.

Intre timp, guvernul de dreapta transmite instructiuni europarlamentarilor sa voteze impotriva directivei privind salariul minim adecvat in Uniunea Europeana.

PSD va lupta in Parlament pentru cresterea veniturilor populatiei! Datele INS arata ca in 2020 cheltuielile medii au fost de 1701 lei/persoana, iar salariul minim net pe economie 1.386 lei.

1 comentariu la “Guvernul isi instruieste europarlamentarii sa voteze impotriva romanilor

  1. Ma gandesc ca nu este posibil ca o mana de oameni care conduc PNL USL PLUS, sa hotărască destinele unei tari doar in functie de pripiile planuri. Ce a facut Catu cu toti banii imprumutati.. cum puteti lasa acesti incompetenti sa duca tata asta atat de jos😥😥😥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole