Guvernarea neguvernamentala

Serban NICOLAE, avocat, fost senator
“Luptatorii” cu belciug
1541

Un alt experiment bizar aplicat Romaniei il constituie numirea in functii publice guvernamentale, eminamente politice, a unor persoane fara studii specifice si fara nicio experienta profesionala, manageriala si admninistrativa, majoritatea provenind din organizatii neguvernamentale. Nu o sa spun ca toate aceste ONG-uri „de succes” sunt finantate si subzista exclusiv datorita Fundatiei Soros si a altor „generosi” la fel de dubiosi, ca sa nu fiu acuzat de „incalcarea standardelor comunitatii”. Si pentru ca, oricum, asta o stiti deja. „Societate civila”, da, dar bine organizata, foarte disciplinata si temeinic ierarhizata! Cu epoletii in suflet!

Remarc insistenta naiva cu care multe persoane, altfel de buna-credinta, cer si asteapta demisii si demiteri in randurile echipei guvernamentale. Dar asumarea raspunderii este valabila numai la oamenii de stat, nu si la slugoii cu misiuni din cele mai ticaloase!

Spitale care iau foc, morti ingropati despuiati si pusi in saci de plastic, pacienti mutati noaptea, imediat dupa interventii chirurgicale, proprietate privata distrusa cu ranga… Asa, si? „Neguvernamentalii” n-au fost pusi in guvern ca sa se ocupe de treburile publice ale societatii! Ati vazut undeva, in lume, guverne dominate de persoane provenite din organizatii neguvernamentale? Ati citit undeva, in istorie, de oameni de stat aparuti din „societatea civila”? E asa de greu sa ne dam seama de ce sunt de nezdruncinat din posturi? Doar stapanii care i-au pus pot sa-i miste!

Daca vreun oficial guvernamental pesedist si-ar fi permis doar 1% din abuzurile unora ca Voiculescu, Arafat, Drula si lista e lunga si binecunoscuta, ce de mitinguri „spontane” s-ar fi organizat, ce de comunicate ale ambasadelor s-ar fi publicat, ce vanzoleala de oficiali europeni cu avertismente dure ar fi aparut… Si ce dezbateri spumegande ar fi fost la cel mai gingas europarlamentar si la unitatile militarizate de presa… Vuiau retelele de socializare…

Intr-o democratie, remediul unei guvernari dezastruoase, al unui exercitiu abuziv si iresponsabil al functiei publice il constituie Opozitia. Ah, scuzati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole