Florin Citu s-a intors de la Bruxelles…

Stefan Radu OPREA, senator
Florin Citu s-a intors de la Bruxelles…
456

Brusc, pare ca a inteles ca mai e mult pana cand fondurile europene vor fi disponibile: “In primul rand este nevoie sa treaca legislatia prin Parlament pentru resurse proprii. Pana cand toate tarile UE nu ratifica aceasta legislatie de resurse proprii de finantare a acestui plan, Comisia Europeana nu poate sa emita obligatiuni, nu poate sa atraga banii si nu putem sa implementam acest plan de redesare.”

Ce inseamna resurse proprii?

Taxele pe care Romania le va plati catre Uniunea Europena si care vor creste anul acesta la aproximativ 2% din PIB. Deci fondurile europene nu sunt tocmai gratis asa cum incerca PNL sa ne povesteasca in campania electorala.

Cand au lansat cu mare fast Planul PNL de redresare si rezilienta, care a fost notat cu 4 de catre Comisia Europeana, le-am atras atentia sa nu mai minta ca banii pot fi cheltuiti imediat. Dar erau rai cei de la PSD, acum au inteles ca avem dreptate si ca e cazul sa se grabeasca.

Ceea ce uita sa spuna Florin Citu, cand solicita Parlamentului sa dezbata in procedura de urgenta, este faptul ca el a dormit in papuci pana acum si nu a transmis proiectul de lege. Dar l-au urecheat la Bruxelles si iata ca vrea sa arate ca s-a trezit.

Tarziu si neconvingator…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *