Florin Citu, doar atata poti?

Stefan Radu OPREA
Romania are al doilea cel mai mic cost orar cu forta de munca din UE
308

Putin, foarte putin reprezinta cele aproximativ 8000 de companii finantate prin IMM Invest. Lui Citu i se par un imens succes, in realitate daca raportam la numarul de firme inregistrate in Romania, adica peste 600.000, vedem ca au avut acces la finantare aproximativ 1,33% din ele. Si asta in patru luni de zile.

Era evident ca programul nu isi va atinge tinta daca ne reamintim cum a debutat, cu 10 zile de pauza: Site nefunctional!

Ce nu spune Florin Citu este ca:

1. Au mintit in comunicarea publica atunci cand au anuntat ca IMM Invest se adreseaza companiilor afectate sever de pandemie. Bancile finanteaza planurile de afaceri sustenabile, deci implicit pe cei care nu sunt afectati;

2. Sunt peste 13.000 de antreprenori care si-au pus speranta in acest program si care au fost respinsi de la finantare;

3. Este un program gandit si promovat de PSD prin OUG in 2017 alaturi de Start Up Nation si alte programe pentru sprijinirea mediului antreprenorial.

Ce astepata antreprenorii?

Programul de relansare economica promis de cel putin patru luni. Masuri concrete de sprijin pentru sustinerea locurilor de munca si a companiilor afectate.

Ce ar trebui sa faca Florin Citu?

Sa multumeasca PSD pentru ca ii face treaba in Parlament. Va aduc aminte ca PSD a promovat proiectele de lege pentru spijinirea companiilor care activeaza in HoReCa si pe cele din domeniul industriei auto si de electrocasnice.

Ii recomand lui Florin Citu sa vorbeasca cu antreprenorii pentru a afla cata dezamagire a produs prin felul in care a gestionat IMM Invest.

1 comentariu la “Florin Citu, doar atata poti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *