Fara populisme libertariene care falimenteaza statul

Daniel ZAMFIR, senator
Obraznicul incompetent si mitomanul euforic
1959

Ultimii mohicani libertarieni zic asa:

Reducerea contributiei la bugetul asigurarilor sociale, din care se platesc pensiile, de la 25% la 20% creste veniturile angajatilor si nu are impact asupra companiilor.
Asa e, creste venitul net al angajatiilor cu 317 lei si nu are impact asupra companiilor.
Cand ai o reducere cu 20%, practic, a incasarilor la bugetul de pensii, ai o singura varianta: te imprumuti ca sa acoperi deficitul, caz in care, aceeasi libertarieni critica cresterea deficitului.

Varianta libertariana de a nu creste pensiile conform legii, e exclusa cat timp PSD e la guvernare. Cu o inflatie galopanta, in principal din cauza cresterii pretului la energie, cei 317 lei se volatizeaza rapid, dar deficitul la buget ramane si trebuie acoperit din imprumuturi.

Poate acum, avand mai mult timp si poate creierul mai odihnit, libertarienii care insista strict pe aceasta masura, ne vor spune de ce nu au aplicat-o ei in cei doi ani de guvernare, avand toate parghiile s-o faca.

Noi, „populistii”, nu o sa acceptam niciodata sa falimentam statul si nici companiile romanesti sau sa ruinam oameni.
Am reusit plafonarea pretului la energie electrica si gaze-la care doar libertarienii au opus o mare rezistenta, ce-i drept-trebuie sa gasim o solutie si la carburanti si, nu in ultimul rand, sa plafonam si pretul politei RCA.
La vremuri exceptionale, masuri exceptionale!

Guvernarea e despre a face bine oamenilor, in primul rand!
Precizare: a nu se confunda liberalii cu libertarienii. Desi intrati agresiv acolo, e altceva.
Prietenii stiu ce spun.

Sursa: facebook Daniel Zamfir

1 comentariu la “Fara populisme libertariene care falimenteaza statul

  1. & Ce opinie aveți, despre fenomenul „Cuba Globală” ce începe să se manifeste în plan mondial și prin acțiunile pe care Rusia le desfășoară în Ucraina, și pe care care se pare că sunt nevoiți să le desfășoare și pentru că retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană a propus un astfel de fenomen, pentru statele puternice ale lumii, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole