Este o situatie dramatica

Laura Vicol, deputat

sursa foto: facebook Laura Vicol

438

Doar putin peste 40% dintre romani au opt clase. In cel mai bun scenariu. Probabil ca astea sunt printre cele mai importante cifre pe care ultimul recensamant ni le aduce. Este o situatie dramatica. Este o criza sociala. Este o realitate care ne spune poate mai multe decat orice altceva despre cate mai sunt de facut in tara asta.


Este foarte ”frumos” sa auzi un fost premier total rupt de realitate cum tine lectii despre acumularea de capital si infiereaza cu ura orice inseamna politica sociala, orice inseamna masura menita sa ofere o sansa in plus milioanelor de romani pentru care viata este cu adevarat grea.
Ma gandesc cu groaza la viitorul multora dintre copiii si tinerii Romaniei pentru care Educatia a devenit un lux. Vorbim toata ziua despre concurenta dintre marile orase ale tarii, despre Bucuresti, Cluj, Iasi sau Craiova: care este mai frumos, care este mai bogat, care atrage mai multe investitii.
Nu este nimic in neregula sa facem asta daca nu uitam ca Romania are inca o mare parte din populatie care traieste in rural. Iar in multe zone din mediul rural lipsesc marile investitii, lipsesc locurile de munca cu salarii decente, accesul la liceu nu este facil.
Dupa 30 si de ani de la Revolutie nu suntem inca acolo unde ar trebui sa fim. De ce? Care sunt vinovatii? Multi si nimeni. Mai conteaza?
Toata lumea este vinovata daca nu intelegem ca realitate unei tari nu se imbunatateste cu masuri care sa incurajeze decalajele sociale, cu decizii care rup tara intre cei cu sansa si cei fara sansa, intre cei care isi permit o viata decenta si cei care doar spera sa supravietuiasca.

sursa: facebook Laura Vicol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole